DP World behandelt 0,7% meer containers in eerste negen maanden

Terminaloperator DP World sloeg in de eerste negen maanden van dit jaar 53,5 miljoen teu over of 0,7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De lichte groei is vooral de verdienste van de terminals in Azië en India en de London Gateway.

De resultaten zijn voor voorzitter en CEO Sultan Ahmed Bin Sulayem alvast bemoedigend voor de toekomst. “Onze portfolio blijft voor stabiele volumes zorgen ondanks de wereldwijde handelsbelemmeringen. Sleutelmarkten zoals Azië-Pacific en het Indiase subcontinent zorgen voor sterke groei en ook langs de Amerikaanse westkust realiseerden de terminals solide volumes. In Europa blijft de London Gateway sterk presteren dankzij een hoger marktaandeel”, zegt de topman van DP World.

Derde kwartaal

Het derde kwartaal leverde de terminaloperator 1,1% groei op tot 17,7 miljoen teu, al moest de terminal in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten een volumedaling met 1% tot 3,6 miljoen teu incasseren. Als gevolg van de regionale geopolitieke situatie blijven de vooruitzichten daar onzeker.

De terminals waarover DP World volledige controle heeft, behandelden in het derde kwartaal 10,3 miljoen teu (+0,8%), met vooral een sterke groei in de Amerika’s en de regio Australië. In Chili verwierf de operator twee nieuwe terminals.

In 2018 behandelde DP World in totaal 71,4 miljoen teu. Alle terminals samen hebben een capaciteit van 91 miljoen teu. In lijn met de marktvraag en de lopende ontwikkelingen zal de capaciteit verder toenemen.

In Antwerpen baat DP World de Antwerp Gateway (foto) uit.  De terminal is een joint venture tussen DP World Antwerp Holding (60%), Cosco (20%), Terminal Link (10%) en duisport Group (10%).

Koen Heinen