Daewoo bouwt eerste containerreus voor MSC

In het Zuid-Koreaanse Okpo is de bouw van de ‘MSC Oscar’ al goed opgeschoten. Het 18.000 teu grote schip zou volgend jaar in januari in de vaart moeten komen.

De ‘MSC Oscar’ werd bij Daewoo besteld door de Chinese Bank of Communications  (BoCom) en zal gedurende een periode van zeventien jaar door de Zwitserse carrier MSC gecharterd worden.

Daewoo is ook de scheepswerf die de Triple E-schepen (18.270 teu) van Maersk bouwt. De zes schepen van 18.000 teu die voor MSC gebouwd worden, zijn geen zusterschepen van die Triple E’s. Hoewel de afmetingen vergelijkbaar zijn, koos MSC voor de installatie van één scheepsmotor zodat er slechts één schouw is. In tegenstelling tot de Deense schepen is het brug van de ‘MSC Oscar’ ook niet helemaal overdekt.

Tiger Service

De ‘MSC Oscar’ wordt een nieuw recordschip voor de rederij uit Genève. Momenteel is de van Zodiac gehuurde ‘MSC London’ (15.908 teu) nog het grootste uit de vloot. Dat schip vaart in de Tiger Service tussen het Verre Oosten en de oostelijke helft van het Middellandse Zeegebied.

Zodiac bestelde bij STX Shipyard in november 2011 zes eenheden van 12.930 teu en besloot nadien om de schepen nog 34 meter langer te laten maken, zodat hun capaciteit bijna 16.000 teu zou bedragen.