Daan Schalck (North Sea Port) leest bedankfilmpje partners in

De verschillende partners uit de nautische taskforce tegen het coronavirus bedanken met een filmpje alle medewerkers op het terrein. Het Agentschap MDK compileerde de beelden, North Sea Port-CEO Daan Schalck las het filmpje in.

Om de bevoorrading in tijden van corona te kunnen garanderen, riep minister van openbare werken en mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) eind maart de 'Taskforce Nautische Keten' in het leven. Onder de koepel van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) overleggen verschillende ketenpartners (onder andere de Belgische zeehavens, maar ook de Vlaamse Waterweg, het departement Mobiliteit en Openbare werken, het Nederlands Loodswezen en Rijkswaterstaat) wekelijks om de nautische keten operationeel te houden. "Op de vergadering van 8 april werd het idee geopperd om een bedankwoord te richten aan alle mensen die er op het terrein voor zorgen dat de keten blijft werken", zegt An Truyts, communicatieverantwoordelijke bij MDK. "Zo krijgen de mensen achter de keten een gezicht. De verschillende partners leverden beelden aan die door MDK tot een geheel werden gecombineerd."

Daan Schalck, CEO van North Sea Port leest het filmpje in. "Er wordt veel van je gevraagd: langere dagen, minimale bezettingen, en dat bovenop de regels om de verspreiding van het virus te vertragen. Maar ondanks dit alles blijft de keten werken", zegt Schalck. "De maatschappij blijft draaien en daarom willen we je bedanken." 

De verschillende partnerorganisaties delen het filmpje ook via hun socialemediakanalen. 

Michiel Leen