Cosco transhipments van Rotterdam naar Zeebrugge en Antwerpen

De door Cosco Shipping Lines aangekondigde feederdienst tussen Zeebrugge en Ierland gaat begin juli van start. Deze bestaande dienst zal ook Antwerpen rechtstreeks aanlopen. Rotterdam valt uit de boot van deze INX1 Service.

De komst van een tweede grote containerdienst op het Verre Oosten van de Ocean Alliance naar Zeebrugge levert CSP Zeebrugge Terminal zoals eerder gemeld ook extra transhipmenttrafiek via drie nieuwe feederdiensten op. Eerder raakte al bekend dat het gaat om de RFS Service van Cosco naar Sint-Petersburg en de BGX Service van X-Press naar Bilbao en Gijon.

De derde feederdienst naar Dublin wordt geen nieuwe dienst. Het gaat om de INX1 Service, waarin de gecharterde ‘Jork’ van 868 teu (foto) nu wekelijks tussen drie terminals in Rotterdam en de Ierse hoofdstad pendelt. Andere carriers als CMA CGM, Evergreen, Yang Ming en X-Press laden ook containers bij op de ‘Jork’.

Vaarschema

De laatste aanloop van de INX1-dienst in Rotterdam staat momenteel gepland voor 29 juni. Vanaf maandag 1 juli gaat de ‘Jork’ een nieuw vaarschema volgen met wekelijkse aanlopen in achtereenvolgens Antwerpen (elke maandag vanaf 1 juli), Zeebrugge (elke dinsdag), Dublin ('s vrijdags) en opnieuw Antwerpen (Antwerp Gateway).

De leden van de Ocean Alliance zijn nog volop aan hun nieuwe Europese feedernetwerk aan het sleutelen. Zo plant CMA CGM een capaciteitsverhoging van de BALT2 Service van de intra-Europese dochter Containerships, die onder andere Zeebrugge aanloopt. De inzet van twee 1.380 teu grote nieuwbouwschepen zal vanaf eind juni ook gepaard gaan met een rotatiewijziging.

Stefan Verberckmoes