Commercieel en financieel roer Loodswezen in vrouwenhanden

Bij het Loodswezen treden twee vrouwen op de voorgrond. Astrid Lammens gaat de financiële dienst leiden. Sandra De Canck gaat het klantenmanagement verder uitbouwen.

Astrid Lammens (links op de foto) staat sinds begin deze maand aan het hoofd van de financiële dienst van het Loodswezen. Die functie was tijdelijk ingevuld door Francis Verreth, die die taak combineerde met zijn opdracht bij VLOOT, de rederij van de Vlaamse overheid. Lammens maakt de overstap van de stafdienst van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Zij was daar sinds 2010 als financieel analist aan de slag.

Sandra De Canck (rechts op de foto) is sinds 1999 werkzaam bij het Loodswezen. Nu commercieel directeur Tony Vuylsteke van MDK met pensioen is gegaan, zal zij zich als directeur klanten nog meer toeleggen op de contacten met het cliënteel van het Loodswezen. “Zij zal het klanten- en klachtenmanagement verder uitbouwen en intensifiëren”, zegt het Loodswezen.

Lammens en De Canck zullen rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Yves Goossens. Het Vlaams Loodswezen staat jaarlijks in voor een zestigduizendtal beloodsingen van en naar de Vlaamse havens.

Jean-Louis Vandevoorde