CMA CGM start Liberty Bridge2

De Franse rederij CMA CGM begint volgende maand onder de naam Liberty Bridge2 een nieuwe wekelijkse trans-Atlantische lijndienst.

In de praktijk gaat het om een slotcharter op de bestaande dienst van Cosco, “K” Line, Yangming en Evergreen tussen Noord-Europa en de Verenigde Staten. De Europese aanloophavens ervan zijn Antwerpen, Bremerhaven, Rotterdam en Le Havre.

CKYE zet vier postpanamax-schepen in met een capaciteit van 5.364 tot 6.258 teu. De eerste afvaart naar de VS waarop CMA CGM slots krijgt, is die van de ‘Glen Canyon Bridge’ van "K" Line (foto) die op 5 oktober aan de Europaterminal van PSA Antwerp verwacht wordt. In de andere richting is het eerste schip de door Cosco gehuurde ‘E.R. India’ (6.008 teu), die op 5 oktober in New York begint te laden.

Opvolger

Voor CMA CGM is de Liberty Bridge2 eigenlijk de opvolger van de Liberty Solo Service die begin dit jaar van start ging. Die lijndienst met schepen van ongeveer 1.700 teu werd vorige maand gestaakt omdat de Franse carrier in samenwerking met Hamburg Süd en UASC intussen nog de Vespucci Service was begonnen die eveneens Noord-Europa met Noord-Amerika verbindt.

De Liberty Solo liep in de VS achtereenvolgens New York, Baltimore en Charleston aan. De nieuwe Liberty Bridge2 levert de Fransen afvaartmogelijkheden op naar New York, Norfolk en Charleston.