CMA CGM start extra Far East loop

De Franse rederij CMA CGM zal vanaf volgende maand negen wekelijkse diensten aanbieden tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Op 19 augustus zal de eerste afvaart worden geboden van de nieuwe FAL9 Service.

Die eerste afvaart wordt die van de ‘NYK Ibis’ (14.026 teu) uit Ningbo. Het schip zal vervolgens gaan bijladen in Shanghai, Xiamen, Shekou, Hongkong, Yantian, Singapore en Colombo voor Southampton, Antwerpen (ETA 22 september), Hamburg en Rotterdam.

De FAL9 is geen nieuwe dienst op het vaargebied, maar een allocatie voor CMA CGM op de bestaande Loop 4 van de G6 Alliance, waarvan de kersverse dochter APL nog tot eind maart volgend jaar volwaardig lid is. In Antwerpen worden de schepen van Loop 4 behandeld aan de Noordzeeterminal van PSA.

Ocean Three

CMA CGM biedt momenteel drie wekelijkse diensten op dit vaargebied als lid van Ocean Three. Het gaat om de FAL1, FAL23 en FAL8 Services. Sinds mei hebben de Fransen ook al slots op Loop 7 van de G6 Alliance (FAL7).

Nog vier andere loops die de carrier uit Marseille kan aanbieden, zijn diensten van de CKYHE Alliance waarvan Cosco en Evergreen als toekomstige partners van CMA CGM in de nieuwe Ocean Alliance, lid zijn. Deze diensten zijn de NE2 Service (FAL10), de NE3 Service met schepen van Cosco (FAL11), de NE7 (FAL12) en Evergreens CEM Service of NE5 (FAL16).

CMA CGM heeft met zijn negen loops nu toegang tot iets meer dan de helft van alle grote wekelijkse loops op het vaargebied. Dat zijn er namelijk zeventien, waarvan vijf van het 2M Vessel Sharing Agreement, drie van Ocean Three, vijf van CKYHE en vier van de G6 Alliance.