CMA CGM bouwt La Réunion verder uit tot hub

Naar aanleiding van de opening van nieuwe kantoren in La Réunion heeft vice-voorzitter Rodolphe Sadé van CMA CGM verklaard dat hij het eiland wil uitbouwen als hub in de Indische Oceaan.

Flows meldde eind vorig jaar al dat de Franse rederij een aanloop van de haven Pointe des Galets heeft toegevoegd aan het vaarschema van de wekelijkse New Nemo Service vanuit Europa naar Australië.

Vanuit Le Havre en Marseille bedraagt de transittijd voor Franse lading naar La Réunion nu respectievelijk 21 en 16 dagen. In de Benelux loopt de New Nemo Service Rotterdam aan. Deze lijndienst is nu één van de vier diensten van CMA CGM die het eiland bedienen.

Wekelijks zijn er vijf aanlopen, want de Midas Service loopt La Réunion twee keer per week aan voor de bediening van Zuid- en West-Afrika enerzijds en het Midden-Oosten en India anderzijds.

De wekelijkse Mozex Service verzekert de verbinding met Oost-Azië, waar de Franse carrier Port Kelang als hub gebruikt. De vijfde dienst is de Mascareignes Service naar Mauritius en Madagascar.

De nieuwe kantoren die de Franse rederij gisteren opende (tweede foto) zijn naar eigen zeggen dubbel zo ruim als de vorige, wat nodig bleek omdat het aantal aanlopen er van drie naar vijf per week gestegen is.