CMA CGM bestelt vier nieuwe schepen

De Franse rederij CMA CGM heeft een intentieverklaring voor de bouw van vier containerschepen door Cosco Zhoushan Shipyard omgezet in een vast contract.

Het gaat om een bestelling van vier containerschepen met een capaciteit van 3.300 teu, die tussen begin april en eind augustus 2018 in de vaart moeten komen. CMA CGM laat deze schepen bouwen omdat er geen vergelijkbare tonnage op de chartermarkt te vinden is.

Het kwartet is namelijk specifiek bestemd voor de wekelijkse NEFWI Service tussen de Franse Antillen en Noord-Europa, die veel bananen in Europa aanrvoert uit Guadeloupe en Martinique. De schepen die Cosco Zhoushan mag bouwen, worden dan ook uitgerust met duizend plugs voor reefercontainers.

In de NEFWI Service worden momenteel drie gehuurde schepen van 2.800 teu met ongeveer 600 reeferplugs en een vierde eigen schip van 2.260 teu (foto) met 550 aansluitingen voor koelcontainers ingezet. De vier schepen verbinden  Fort de France en Pointe à Pitre met Duinkerke, Zeebrugge (sinds begin dit jaar), Rotterdam, Le Havre en Montoir.