China gaat akkoord met overname van NOL

De Franse rederij CMA CGM heeft deze ochtend bekendgemaakt dat het anti-monopoliebureau van het Chinese ministerie van Handel geen bezwaren heeft tegen de geplande overname van Neptune Orient Lines (NOL). .

Omdat eerder ook al de Europese Commissie het licht op groen zette, hoopt CMA CGM het op 7 december vorig jaar voorgestelde overnamebod tegen uiterlijk 2 juni te kunnen formaliseren.

Door de overname van NOL krijgt de rederij uit Marseille de lijndiensten van de NOL-dochter APL in handen. APL exploiteert een vloot van 86 eigen en gehuurde containerschepen (samen 541.000 teu) en participeert daarnaast nog in een aantal terminals, waaronder Rotterdam World Gateway (20%).

Hapag-LLoyd

Behalve CMA CGM is ook Hapag-Lloyd op het overnamepad. De Duitse rederij voert discussie met UASC over een mogelijke fusie. Omdat die gesprekken momenteel goed vlotten, heeft de directie van de carrier uit Hamburg besloten om de op 1 juni geplande jaarlijkse algemene vergadering voorlopig uit te stellen. Het is de bedoeling dat de algemene vergadering uiterlijk in augustus wordt gehouden.