Antwerpse expediteur Petrosyan Group breidt fors uit in Aartselaar

Het Antwerpse expeditiebedrijf Petrosyan Group neemt op 1 juni 2021 zijn intrek in bedrijvenpark Lindebos op de Boomsesteenweg (A12). Petrosyan begon als een tweemansfamiliezaak en groeide op nog geen twee jaar tijd uit tot een tienkoppig team.

Het familiebedrijf Petrosyan Group werd in juni 2019 opgestart door neven Gor (derde van links) en Edgar Petrosyan (middelste op de foto). Gor focust zich op de expeditiediensten, Edgar staat in voor het financiële gedeelte. De forwardingorganisatie regelt het transport van vooral containers tussen Noordwest-Europa en het Verre Oosten, India en Pakistan. "We behandelen gemiddeld zo'n 100 à 150 containers per dag", vertelt Gor. "We werken klantgericht en coördineren ook projectlading. De trafiek van boomstammen richting China is momenteel booming business. We proberen de eindproducten ook terug naar Europa te brengen zodat we de cirkel kunnen rondmaken."

Geen ramen

Petrosyan Group is gevestigd in de Uitbreidingstraat in Berchem en verhuist binnenkort naar Aartselaar. "Ik ben samen met mijn neef en broer Albert (uiterst links op de foto), die vooral de koerierdienst regelt, begonnen in een klein kantoortje van 6m2 zonder ramen", vertelt Gor. "We huren nu drie grote kantoren naast elkaar, maar ook daar wordt het te klein. Daarom hebben we besloten om te verhuizen naar een nieuw kantoor met aanliggend magazijn van zo'n 500 m2 groot waar we ook de logistieke distributie kunnen uitvoeren." De groep beschikt over een eigen truck en koeriersbus. "De pakketjes worden verzameld, in het magazijn gestockeerd en per truck naar Armenië, waar we zelf ook afkomstig van zijn, vervoerd." 

Dag en nacht

De coronacrisis heeft het bedrijf versterkt. "Grote expeditiekantoren moesten tijdens COVID-19 thuiswerken, wat de communicatie met de klanten moeilijker maakte", vertelt Gor. "We hebben een grote portefeuille van vaste klanten opgebouwd omdat we dag en nacht bereikbaar zijn, ook op feestdagen en in het weekend. Die flexibiliteit heeft ertoe geleid dat we sterk zijn gegroeid."

Vertrouwen

"Ook de goede relaties met de rederijen heeft ons geholpen", gaat hij verder. "We kregen geen krediet bij de banken, maar dankzij de hulp van rederijen en transporteurs die in ons geloofden en ons vertrouwden, hielden we de cashflow draaiende. Momenteel moeten we zelfs klanten op on hold zetten. We zijn dan ook op zoek naar extra personeel om ons expeditieteam te versterken."

Julie Desmet