Anderhalve ton cocaïne onderschept op cargoschip in Gent 

De federale gerechtelijke politie heeft anderhalve ton cocaïne gevonden op het vrachtschip 'Ibis Arrow' in de haven van Gent. De drugs, die verstopt zaten tussen fruitsap, hebben een straatwaarde van zo'n 75 miljoen euro, zo meldt De Gentenaar. 

De speurders hadden een tip gekregen en wachtten de 'Ibis Arrow' op. Het vrachtschip vaart tussen het Braziliaanse Santos en de haven van Gent, in opdracht van Louis Dreyfus Company. Van zodra het schip aanmeerde, gingen de speurders aan boord en namen ze de anderhalve ton cocaïne in beslag. De lading zat verstopt in een container. 

Grote vangst

De cocaïne zou een straatwaarde hebben van om en bij de 75 miljoen euro. Volgens De Gentenaar zijn er geen arrestaties uitgevoerd. 

Het is niet de eerste keer dat de federale gerechtelijke politie een grote vangst doet in de haven van Gent. In augustus vorig jaar onderschepten ze twee ton cocaïne, verstopt in drie containers met tegels. De vondst was toen een record voor Gent. De drugs hadden een straatwaarde van 100 miljoen euro.

Melanie De Vrieze