Antwerp Euroterminal zet extra security en wasbakken in voor hygiëne

Op de AET-terminal werden donderdag tien extra wasbekkens geplaatst zodat personeel en chauffeurs de voorschriften rond handhygiëne kunnen volgen. Twee extra securitymensen zien erop toe dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.

"Al sinds maandagmorgen worden er maximaal vijf chauffeurs tegelijkertijd toegelaten in onze lobby", zegt managing director van Antwerp Euroterminal (AET) Yves De Lariviere. "We hebben ook permanent twee extra securitymedewerkers aangesteld die erop toezien dat de gevraagde afstand tussen mensen wordt gerespecteerd en dat er wederzijds respect is."

Het bedrijf op linkeroever zet ook al enkele dagen een extra poetsploeg in, die permanent alle publieke ruimtes schoonmaakt. "En behalve het betreden van het gebouw met de badge, is er al sinds twee weken een opendeurbeleid", zegt de directeur. "Op die manier beperken we dat deurklinken en deuren worden aangeraakt. Ook bij ons zijn de elektronische aanmeldloketten beurtelings uitgeschakeld, om ook op die manier de gevraagde afstand te vrijwaren."

Gisteren werden er nog tien extra wasbekkens met zeep (zie foto) geïnstalleerd. "Die zijn verspreid over de parkings en de kaai om de truckers en alle personeel overal toe te laten hun handen te wassen. Maar maatregelen werken alleen maar als iedereen een inspanning doet. Daarom doen we een warme oproep om de 'social awareness' te blijven versterken en maximaal in de verf te zetten. Het blijft een uitdaging om tegelijkertijd de continuïteit te garanderen en de maatregelen gedragen door de havengemeenschap, op te volgen", besluit Yves De Lariviere.

Bart Timperman