Aanvaring Lillobrug: ook spoorverkeer kan opnieuw door (UPDATE)

Dinsdagavond is in het Kanaaldok in Antwerpen het binnenschip 'Nero' tegen de Lillobrug gevaren, waarbij containers in het water terechtkwamen. Het spoorverkeer kan sinds 10.45 uur opnieuw normaal over de brug.

Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is het Belgische binnenvaartschip 'Nero' tegen een pijler van de Lillobrug gevaren. Bij het incident belandden een vijftiental – lege – containers in het water. De brandweer kwam ter plaatse. Met sleepboten en een kraan op de kade werden veertien containers uit het water gehaald.

Het scheepvaartverkeer was een tijdlang gestremd door de hele operatie. "De scheepvaart kon omvaren via de Van Cauwelaert- en Boudewijnsluis. Om 23.00 uur werd de vaarweg opnieuw vrijgegeven. Er ligt mogelijk nog één container in het water, maar die zou dan buiten de vaarweg liggen. Dat wordt deze ochtend nagekeken", zegt Nathalie Van Impe van het Havenbedrijf Antwerpen.

Spoorvervoer

Het spoorverkeer lag er ook een tijdlang uit. Spoornetbeheerder Infrabel moest een aantal checks en de nodige tests uitvoeren. Omstreeks 11.45 uur waren alle problemen opgelost en werd het spoor vrijgegegeven, klinkt het bij Infrabel.

Volgens Veerle Van Mierlo van Lineas was er afgelopen nacht enige hinder voor het ophalen of wegbrengen van wagons bij bedrijven in de buurt, maar vielen de problemen al bij al goed mee.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Christoph Meeussen