18 start-ups van PortXL Antwerp bekend

Start-upaccelerator PortXL koos achttien jonge bedrijven uit voor een selectiedag morgen. Juryleden van Port of Antwerp, DEME, EY en MSC Belgium zullen beslissen of ze samenwerkingen met hen aangaan.

De start-ups die door de preselectie van PortXL Antwerp geraakten zijn AquasmartXL, Behind The Buttons, Enervalis, Esoptra, Fluves, Green Sea Guard, Guardway, Medassist.online, Quicargo, Reality Matters, Seafar, Threatspan, T-mining, Transmate, Tulyp Power, Venclave, Waylay en Xetal.

Partnerbedrijven

Een van de geselecteerde start-ups heeft afgehaakt, maar zeventien start-ups presenteren zich morgen voor een jury van partnerbedrijven. Die bedrijven zijn Port of Antwerp, DEME, MSC Belgium en consultancybureau EY.

Begin dit jaar tekenden Port of Antwerp en PortXL een samenwerkingsovereenkomst. De bedoeling hiervan was om start-ups in contact te brengen met bedrijven in de haven en innovatie te versnellen.

Match

Als er morgen een mogelijke match is met een van de partnerbedrijven, volgt een intensieve week van samenwerking. “Na die week stemmen de start-up en het partnerbedrijf een paar uur per week af over een periode van drie maanden,” zegt Stefanie Lambeens, trajectmanager van PortXL Antwerp.

Shakedown

Het traject culmineert in Shakedown, een evenement waarop de start-ups hun projecten tentoonspreiden voor een breder publiek. Cees-Willem Koorneef, directeur van PortXL Antwerp: “We zijn van plan om in de komende twee jaar telkens opnieuw deze trajecten te organiseren. We kijken nu naar wat er werkt. We zijn flexibel in de opzet.”

Morgen omstreeks 16.00 uur worden de samenwerkingen van deze lichting bekendgemaakt.

Sven Goyvaerts