16e-eeuwse urbanist Gilbert van Schoonbeke te gast op slotevent PortXL

In het Felix Pakhuis vindt op vrijdag 13 december de ‘shakedown’ plaats van het tweede PortXL-traject in Antwerpen. Gilbert van Schoonbeke, stadsplanner en Antwerpse man van het jaar, zal er aan de aanwezigen de deelnemende scale-ups voorstellen.

Zes bedrijfjes werden in september geselecteerd voor de tweede editie van PortXL in Antwerpen. De maritieme accelerator brengt start- en scale-ups in contact met bedrijven uit de havenwereld, om samen een innovatief idee of product uit te werken. De afgelopen drie maanden werkten de partners intensief samen om een use case uit te werken.

Speciale gastheer

Op 13 december stellen de deelnemers – Cnext, ProcessDelight, Romware, Evolution Energie, Smart-Ship en Mavisoft – hun finale pitch voor in het Felix Pakhuis. Ze zullen worden voorgesteld door een bijzondere gastheer: Gilbert van Schoonbeke, de urbanist die tijdens de Antwerpse Gouden Eeuw het gezicht van de stad in grote mate heeft bepaald, met onder meer het huidige Eilandje en het Brouwershuis als belangrijke projecten. “Deze vergeten havenheld is man van het jaar in Antwerpen. Het is dus een hele eer voor ons om hem als gastheer te strikken”, zegt programmamanager Sven Goyvaerts met een knipoog.

Het slotwoord is voor Annick De Ridder, havenschepen voor de stad Antwerpen. Zij zal haar visie voor innovatie in de haven én de stad uiteenzetten.

Inschrijven voor het evenement kan via deze link.

Jonas van Boxel