Yannick Lafère officemanager netwerkorganisatie Supply Chain Masters

Yannick Lafère is de nieuwe officemanager van Supply Chain Masters (voorheen VIB & OTM). Hij leidt sinds april het kantoorteam van het kenniscentrum en de netwerkorganisatie voor alle partijen die actief zijn in inkoop, logistiek en supplychain.

Na zijn studies Public Relations bouwde Yannick (32), tien jaar ervaring op in het buitenland in de toerisme- en evenementensector. Bij zijn terugkeer naar België ondersteunde en adviseerde hij bedrijven en organisaties bij het op poten zetten van (digitale) evenementen, conferenties en meetings.

Raakpunten

“Op die manier had ik al een mooi netwerk opgebouwd in de departementen waarin Supply Chain Masters actief is”, vertelt Yannick. Hij geeft ruiterlijk toe dat de logistiek ook deels een nieuwe wereld is voor hem. Al groeide hij als geboren Antwerpenaar wel op nabij de haven en zijn een aantal van zijn naaste familieleden actief in de maritieme sector. “Ik zie veel raakpunten tussen de logistiek en supplychain enerzijds en het organiseren van evenementen anderzijds. Bij beide komt het erop aan om een ideale flow te creëren en ben je van veel partners afhankelijk om tot het gewenste resultaat te komen.”

Kennisdeling

Supply Chain Masters ondersteunt haar leden in de vorm van kennisdeling, netwerkevents en direct toepasbare opleidingen. Zo staat er op 30 november de 24e editie gepland van de dag van de inkoop, supplychain & logistiek. Vanaf deze editie gekend als Dag van Supply Chain Masters. “Het thema wordt ‘A bright new world’ waarbij de focus zal liggen op de nieuwe wereld 'post pandemic'. Er wordt gekeken naar de lessons learned in de globale supplychains en naar de lokale impact ervan. Ook kansen die we kunnen creëren, gezien wat we geleerd hebben, komen aan bod”, weet Yannick ons te vertellen.

Op het vlak van opleidingen richt Supply Chain Masters zich op het volledige carrièrepad. “Van stagiair tot C-level. Op elk niveau wordt er specifieke meerwaarde gecreëerd bij Supply Chain Masters.”

Als enthousiaste leergierige jongeman kijkt Yannick er naar uit om zelf bij te leren. “Ik ben omringd door een raad van bestuur met ontzettend veel logistieke kennis én de werkgroep Transport & Logistiek die weet wat er exact speelt in het veld. Ook onze leden dragen bij aan een enorme hoeveelheid kennis en ervaring ter onze beschikking tijdens tal van ledenactiviteiten. We zien dan ook dat leden van elkaar leren en hier echt een meerwaarde in zien. Tot slot kan ik ook bogen op de sterke vaardigheden in digital marketing, events en organisatie vanuit ons kantoorteam.”

Yannick De Spiegeleir