Yannick De Spiegeleir nieuwe redacteur North Sea Port en wegtransport

Een nieuw gezicht in het Flowsredactieteam. Yannick De Spiegeleir komt aan boord als nieuwe collega voor de Vlaamse kant van North Sea Port en de wegtransportsector.  

Voor Yannick is de wereld van transport en logistiek niet helemaal onbekend. “Mijn grootvader was binnenschipper. Met zijn schip ‘Le Téméraire’ was hij actief in het transport van graan via het water.”  

Transportsector verkennen

De Oost-Vlaamse versterking van het Flows redactieteam is 32 jaar. Vanuit zijn ervaring in de regiojournalistiek kwam Yannick weleens in contact met de wegtransportsector. “Het is een boeiende wereld die evenwel wat op de achtergrond blijft in de algemene berichtgeving. In samenspraak met collega-specialist Philippe Van Dooren leer ik de sector nu meer in detail kennen.” 

Yannick is master in de communicatiewetenschappen (UGent) en volgde nog een postgraduaat Onderzoeksjournalistiek bij Thomas More. Yannick werkt al vele jaren als freelancejournalist voor HLN in Lokeren en omgeving. Hij blijft dat ook verder doen. Daarnaast verscheen werk van hem bij enkele lokale bladen. De nieuwkomer is ook goed thuis in Gent, van waaruit hij de Vlaamse kant van North Sea Port zal volgen. Vanuit Nederland blijft collega Adrie Boxmeer dat verder doen.  

Jonge vader

Het zijn drukke dagen voor Yannick, die net vader is geworden van een dochtertje. Maar de goesting om mee de schouders onder Flows te zetten, is groot. “Vanuit mijn woonplaats in Lokeren kom ik geregeld in contact met het transportverkeer op de E17, de bedrijvigheid van en naar de Waaslandhaven en het grootste chocolademagazijn ter wereld dat Barry Callebaut momenteel bouwt langs de E17. Nu duik ik zelf in de sector."

Michiel Leen