Willemijn De Jode wikt en weegt bij Transport en Logistiek Vlaanderen

Een nieuw gezicht bij sectororganisatie TLV: Willemijn De Jode komt aan boord als juriste. Wij wilden vooral weten waarom de jonge juriste voor de transportsector kiest.

“Tijdens mijn studies bedrijfsmanagement en rechtspraktijk en mijn master in de rechten hadden onderwerpen rond internationaal, Europees en transportrecht mijn interesse”, klinkt het. “De transportsector kende ik nog niet. Jobs die het juridische en het transport combineren, zijn eerder zeldzaam. In deze functie is er een perfecte match.”

Volgens Willemijn onderschat het grote publiek het belang van de sector. “Een belang dat nog toeneemt nu de consument steeds meer goederen aan huis geleverd wil krijgen.”

Complexe realiteit

En al kende ze de sector al enigszins uit de lessen transportrecht, in de praktijk blijkt het allemaal nog net iets complexer te zijn. “Ik volg de nationale en internationale wetgeving op, CMR, ladingzekering, rij- en rusttijden. En nu ook de brexit.”

De transporteurs zitten met behoorlijk wat juridische vragen, zo blijkt. “We werken met een team van drie juristen en hebben altijd wel wat om handen. Het is fijn dat ieder vanuit zijn ervaring aan een deel van de oplossing bijdraagt. Aan mij om voor een frisse wind te zorgen.”

In een korte video vertelt Willemijn u er graag meer over.

Michiel Leen