Wendy Van Boxem: prille veertiger tussen bachelorstudenten Thomas More

Het was een opvallende verschijning bij de delegatie van Thomas More Mechelen tijdens de OTM Hackathon van donderdag. Tussen de twintigers treffen we Wendy Van Boxem aan, 41 jaar jong, die de opleiding logistiek management aan Thomas More volgt.

“Ik werkte jarenlang in een supermarkt in Kampenhout en was helemaal uitgekeken op dat werk”, zegt Wendy Van Boxem. “Via de VDAB verkende ik de mogelijkheid om weer te studeren. Logistiek is een knelpuntberoep, dus je kunt met behoud van uitkering studeren. De logistiek kende ik een beetje, vanuit de contacten met transport en supplychain die je hebt in een supermarkt. Nu studeer ik om de andere kant van het verhaal te leren kennen.”

Klein hartje

Wendy Van Boxem geeft toe dat ze met een klein hartje begon aan haar eerste lesdag. “Zouden de studenten het niet raar vinden, iemand van mijn leeftijd in de groep? Het bleek heel goed mee te vallen: ze hebben me meteen in de armen gesloten en ik hen. Mijn beperkte computerkennis hebben zij bijgespijkerd en nu neem ik zelfs deel aan het Thomas More-team voor de hackathon van OTM. Omgekeerd help ik hen met mijn ervaring en kennis. Omdat ik later aansloot in de opleiding, zit ik in twee klassen. De groep van vorig jaar houdt nog altijd contact. Dat is hartverwarmend. De steun van mijn man is ook belangrijk, zeker in periodes waarin het op school zwaar is. Ik volg hetzelfde traject als de reguliere studenten.”

Stage

In het voorjaar volgt een stage bij Pfizer. “Ik ben zeer benieuwd en denk al na over welke job ik eventueel zou willen uitoefenen. Liefst iets met klantencontact, misschien wel in de expeditie of customer service.”

Zou ze het anderen aanraden? “Het is niet altijd evident, maar met goede planning lukt het wel.”

Michiel Leen