Videosolliciteren: niet langer sciencefiction

En wat als je dat eindeloze cv's schrijven en die sollicitatiegesprekken kon uitsparen, en in de plaats daarvan je kandidatuur kon stellen van op de sofa thuis? Videosolliciteren maakt het mogelijk, en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Interessant weetje bracht onze hoofdredacteur onlangs mee van een ontmoeting met hr-professionals. Weet u bij benadering hoe lang een recruiter uw zorgvuldig samengestelde cv gemiddeld bekijkt? Zes seconden. Toegegeven, niet wat u wil horen wanneer u probeert om uw diploma’s en carrière zo wervend mogelijk in een A4’tje te gieten. Gelukkig dienen zich alternatieve manieren aan om u in the picture te werken bij uw potentiële werkgever. Solliciteren via video maakt langzaam maar zeker opgang in de recruitmentwereld. Met een goed gemaakte videopitch kunt u de aandacht trekken van een potentiële werkgever. Als die vervolgens echt in uw profiel geïnteresseerd is, zal die wel doorvragen over uw diploma’s en ervaring.

Voor veel kandidaten kan het idee van een eigen video intimiderend overkomen. Nochtans hebben veel smartphones en laptops vandaag camera’s waarmee u een heel adequaat filmpje kunt maken. Hou in het achterhoofd dat de recruiters niet op zoek zijn naar cineasten, maar vooral een eerste indruk van u willen krijgen. Uiteraard bestaan er voldoende softwaretoepassingen om uw filmpje naar hartenlust te bewerken.

De mogelijkheden om uw eigen creativiteit tot uiting te brengen of een persoonlijke toets toe te voegen, zijn legio. Zo’n filmpje hoeft ook helemaal niet lang te duren. Als u op uw taalgebruik en postuur let, zorgt dat de belichting aangenaam is en niet de indruk geeft dat u voor de camera een tekstje zit af te lezen, komt u al een heel eind.

En waarom uw filmpje niet uploaden op YouTube of delen via sociale media? U weet nooit bij welke geïnteresseerden het terechtkomt.

Maar daar stopt de hr-videorevolutie niet. Zelfs het klassieke sollicitatiegesprek kan via video verlopen, dankzij toepassingen als Skype en Facetime. Niets dan voordelen, volgens hr-dienstverlener ADMB. Sollicitanten hoeven niet meer naar het bedrijf af te zakken voor een gesprek, maar kunnen thuis achter de webcam of smartphone plaatsnemen en zo een gesprek voeren met de recruiters aan de andere kant van de lijn. Die sparen zo tijd uit, zodat de selectieprocedures vlotter kunnen verlopen. Via zo’n videogesprek krijgen zij sowieso een inzicht in de lichaamstaal en de stemnuances van de kandidaat. Ook niet onbelangrijk, al was het maar voor uw employer branding: bedrijven die videosollicitaties toelaten, geven aan de (jonge) sollicitant te kennen dat ze de nieuwste technologieën omarmen. Kortom, videosolliciteren kan voor kandidaat én bedrijf een hoop voordelen hebben.

Michiel Leen