Video: Vlaamse loodsen leiden Estelle Maersk veilig Antwerpen binnen

Indrukwekkende beelden van DAB Loodswezen: een timelapse van de containerreus Estelle Maersk op weg naar Antwerpen. De kapitein van het schip is vol lof over het werk van de Antwerpse loodsen.

Je moet het maar doen, een containerreus van 397 meter lang en 56 meter breed veilig de haven van Antwerpen binnen helpen varen. Ook voor de ervaren loodsen Paul Van Laethem en Yves Verspreet van DAB Loodswezen was het een stevige klus, die werd vastgelegd in een indrukwekkende timelapsevideo.

Ter hoogte van Vlissingen-Rede ging de loodswissel door. De zeeloodsen werden afgelost door de rivierloodsen om het traject richting Antwerpen verder te zetten. “Om zo’n groot schip naar binnen te brengen, moet je uiterst geconcentreerd en minutieus te werk gaan. Als loods moet je met zoveel factoren rekening houden en een goede communicatie met de kapitein en de verschillende ketenpartners is essentieel”, zegt Daphne Vanhoucke van DAB Loodswezen. "Het is niet zomaar ‘gewoon’ de rivier opvaren. Er moet rekening gehouden worden met de neveneffecten die zo’n groot schip kan veroorzaken, zoals de aanzuiging langsheen zandbanken, de golfvorming voor de veiligheid van passerende schepen en oevers, de squat (het additionele verlies van ruimte onder de kiel van een varend schip in ondiep water)."

“Er mag niets mislopen. Een schip als de Estelle Maersk heeft haar ruimte in het vaarwater nodig", zegt Vanhoucke. "Vandaar dat een goede planning en waterdichte afspraken met het andere scheepvaartverkeer en de walassistentie zo belangrijk zijn. Deze containerreuzen kunnen niet even aan de kant gaan of uitwijken."

Lof van de kapitein 

Ook de rederij hecht belang aan een vakkundige ondersteuning tijdens het traject: “Manoeuvreren met de Estelle Maersk op de Schelde kan een uitdaging zijn", weet kapitein Gheorghe Maltezu. "De professionele diensten van de loodsen helpen echt bij het verzekeren van een veilige doorvaart. In de laatste jaren is de gemiddelde grootte van de schepen significant toegenomen. Specifiek bij Hansweert en Bath zijn er grote koersafwijkingen met weinig manoeuvreerruimte, en verkeersomstandigheden waar voor een succesvolle doorvaart een goede interactie en samenwerking vereist is tussen VTS, loods en stuurman. De Schelde heeft een goede en goed onderhouden drijf lay-out, wat een veilige navigatie ten goede komt."

Achteruit parkeren

Eén huzarenstukje heeft de film helaas niet gehaald. Bijna aan het Deurganckdok, na een kronkelend traject op de rivier, begint een moeilijk én kritisch zwaaimanoeuvre. Het schip moet het dok achteruit binnen varen. Ook hier is goed teamwork tussen de loodsen, de kapitein en de sleepboten essentieel. Het manoeuvre moet in één vlotte beweging kunnen gebeuren. Vervolgens is het aanlegmanoeuvre het laatste cruciale van het inkomende traject. Het schip moet ‘geparkeerd’ worden op de aangewezen plaats. Vaak tussen twee andere schepen waar bitter weinig ruimte voor en achter het schip over is. Pas als dat gelukt is, is de missie helemaal geslaagd. 

Michiel Leen