Véronique Dedecker ruilt Flows voor Stad Antwerpen  

Na meer dan zeven jaar ruilt Véronique Dedecker haar functie als event & commercial manager bij Flows in voor een nieuwe uitdaging bij de stad Antwerpen. Ze zal er het marketingteam vervoegen.

Véronique zette bij Flows onder andere mee haar schouders onder de lancering van de Flowsevents. “Het concept van de Flowsbreakfasts bewijst dat het werkt. Daarnaast ben ik fier op de grotere events zoals de Flows Awards en de Haventop. En we zijn er goed in geslaagd de ommezwaai te maken naar hybride evenementen", blikt ze tevreden terug. 

Passie voor communicatie 

“Met de nieuwe functie volg ik mijn passie: communicatie”, zegt Véronique. “Binnen het marketing-kernteam Economie van de stad Antwerpen zal ik de Antwerpse ondernemers informeren, begeleiden en ondersteunen vanuit marketingcommunicatie."

Véronique komt er terecht in een team van zo’n honderd medewerkers, die ook rond innovatie en internationalisering werken. Zij zetten ondernemend Antwerpen op de kaart.

Vacaturetekst Stad Antwerpen

Met de vraag 'Bent u een expert in uw vak?' prikkelde de vacaturetekst Véronique om haar kans te wagen. “We zien wel, dacht ik. Op de sollicitatie volgde een klassiek traject met tests en examens, en moest ik een concrete case voorstellen. Uiteindelijk kreeg ik onlangs, op een vrijdagavond, te horen dat ik de job had.” Een uitdaging die ik met heel veel goesting aanga.

De grootste aanpassing wordt misschien nog wel het ambtenarenstatuut. “Ik ben lang zelfstandige geweest, dus ik moest er even aan wennen om mezelf te zien in de rol van ambtenaar.” Naast haar activiteiten bij Flows hielp Véronique bedrijven ook met hun branding en communicatie. Dash genoeg dus. 

“Ik maakte intussen kennis met het team waarin ik zal terechtkomen en er zitten vooral gedreven professionals met peper in hun gat. Dus veeg het vooroordeel van de ambtenaar maar van tafel." (lacht)

Tips voor opvolger

Voor haar opvolger heeft Véronique alvast enkele wenken. “Je moet organisatorisch sterk zijn, planmatig en stressbestendig. Als er dan eens iets misloopt tijdens een event, kun je het met een glimlach oplossen. Anno 2021 zijn goede digitale skills natuurlijk onontbeerlijk.” 

In haar nieuwe functie zal Véronique minder vaak in maritieme middens te vinden zijn. Maar ze keert de haven niet de rug toe. “Ik heb iets met water, ik zie graag de bedrijvigheid in de haven, de schepen, de containers. Dat verandert niet snel!” 

Interesse om Véronique op te volgen? De vacature vindt u hier.

Michiel Leen