Veroniek De Mulder lid van prestigieuze netwerk 'Women on Board'

Veroniek De Mulder, CEO bij ODTH First Class Logistics, treedt toe tot het netwerk 'Women on Board'. Die organisatie brengt vrouwen in bestuursfuncties samen en fungeert als 'talent pool'.

“Women on board is een talent pool van vrouwen in directiefuncties en raden van bestuur”, legt Veroniek van het logistiek- en distributiebedrijf uit. “Om lid te worden moet je een gedegen kandidatuur kunnen voorleggen. Na de beoordeling van je cv en motivatiebrief volgt een intensief gesprek in verschillende talen bij Women on Board, onder leiding van bestuursleden die in een internationale context werken. Vervolgens wordt je kandidatuur voorgedragen aan een admissions committee, waarna de raad van bestuur beslist over een al dan niet groen licht voor je toetreding.”

Man-vrouwsamenstelling raad van bestuur

Veroniek kende de organisatie, maar aarzelde om zelf contact te nemen. “Het leek me nog wat vroeg om me kandidaat te stellen. Maar in mijn netwerk kreeg ik sterke hints dat het toch iets voor mij zou kunnen zijn.”

Women on Board is een actief netwerk dat gelijkgestemden samenbrengt en bedrijven kan helpen om een evenwichtige man-vrouwsamenstelling te vinden voor hun raad van bestuur. Het netwerk kan bijvoorbeeld kandidaten voorstellen. De Belgische afdeling maakt deel uit van het Europese netwerk van Women on Board en telt 313 leden.

Barricaden

Zelf ziet Veroniek de verhouding tussen mannen en vrouwen in de raad van bestuur niet als een strijd. “Het gaat om de juiste mensen op de juiste plaats, ik sta dus niet op de barricaden. Maar ik merk in de gesprekken vaak dat vrouwen meer doorzetting en durf tonen om in een raad van bestuur of leidinggevende functie te komen.”

Michiel Leen