Van Breedam sluit recordproject af met video én nominatie (+ video)

Logistiekspecialist Alex Van Breedam sluit 2019 af als Belgisch uurrecordhouder bij de masters in het baanwielrennen. In een video deelt hij het traject naar dat succes én zijn motivatie om zo de Clubfoot Foundation te steunen.

In september stelde logistiekexpert Alex Van Breedam het Belgisch uurrecord op de wielerpiste scherper in de categorie van de masters (50-55 jaar). Met dat initiatief wilde Van Breedam vooral aandacht en middelen vragen voor hulp aan mensen die geboren worden met een klompvoet. Van Breedam, die zelf met een klompvoet werd geboren, maakte dan ook van 'The mission is much bigger than the man' het motto van zijn recordpoging, die 10.000 euro in het laatje bracht voor de Clubfoot Foundation, een ngo die klompvoetpatiënten behandelt. 

"Mij was het te doen om de combinatie van een sportieve prestatie en een hoger doel", zegt Van Breedam. "Ik wil klompvoetpatiënten laten zien dat hun beperking ook een opportuniteit kan zijn. De beperking heeft me gemotiveerd om er meer uit te halen dan ik eerst voor mogelijk hield." 

High tech 

Het hele voorbereidingstraject en de uiteindelijke recordpoging zijn nu in een video gegoten (zie hieronder). Daarin is niet alleen te zien hoe Van Breedam zich fysiek klaarstoomt voor de grote dag, maar ook hoe hetzelfde team dat de Belgische kampioen Victor Campenaerts naar de overwinning loodste, Van Breedams prestaties optimaliseert met hightechoplossingen. 

Van Breedams prestatie leverde hem ook een nominatie op voor de trofee van Sportverdienste van het jaar in zijn thuisgemeente Kontich. Of hij die trofee mee naar huis mag nemen, wordt vanavond bekendgemaakt. 

Michiel Leen