An Truyts ruilt agentschap MDK voor fertiliteitskliniek UZ Brussel

An Truyts kiest voor een nieuwe functie als communicatiemedewerker van UZ Brussel. Ze kijkt met veel plezier terug op haar tijd als communicatieverantwoordelijke bij het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).  

Bij UZ Brussel zal An de communicatie verzorgen van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG). Iets heel anders dan maritieme dienstverlening, kortom. “Ik kijk terug op vier fantastische jaren bij MDK”, klinkt het. “Door in te gaan op deze opportuniteit keer ik terug naar mijn alma mater, de VUB.” De standplaats blijft wel dezelfde: Brussel. 

In de jaren bij MDK leerde An de maritieme wereld van dichtbij kennen. “Toen ik aan boord kwam, wist ik bijna niets over de scheepvaart. In de afgelopen jaren heb ik veel experten uit het vak ontmoet en veel bijgeleerd. Tegelijkertijd hield ik er wel van om de vaak complexe dossiers te vertalen naar boeiende verhalen.” 

Stille ambassadeur

“Ik zal de sector zeker missen en neem me voor om een ambassadeur aan de zijlijn te blijven. Ik zal op feestjes nog steeds het verschil tussen een boot en een schip uitleggen.” (lacht)

Ans taken worden overgenomen door andere MDK-collega’s, onder wie woordvoerder Anne-Sophie Moerman, met wie u in deze rubriek al kon kennismaken. An is zich ervan bewust dat de job bij UZ Brussel iets helemaal anders wordt, al zijn er ook raakpunten. “Net als bij MDK gaat het hier om onderwerpen met een grote maatschappelijke relevantie, die tegelijk complex en technisch kunnen zijn. Heldere en concrete communicatie is in beide gevallen nodig. Ik heb ook als veerkrachtcoach gewerkt bij de Vlaamse overheid. De empathische blik neem ik zeker mee naar mijn nieuwe functie in de fertiliteitskliniek.”

Michiel Leen