'Trottinette' Petra Praet (ex-Havencentrum) naar Luxemburgs guesthouse

Tien jaar werkte Petra Praet met veel plezier in het Havencentrum, maar toen stak een oude droom weer de kop op: een gastenverblijf openen in de Ardennen. Deze zomer volgde ze die droom naar de provincie Luxemburg.

Op haar website 'Latrottinette.be' doet Petra verslag van haar Ardeense avonturen. “'Trottinette' was de bijnaam die ik als kind van mijn papa kreeg”, zegt Petra. “Hij droomde ervan om ooit op zijn gemak in de Ardennen te gaan leven. Helaas overleed hij zes jaar geleden. Ik zet zijn droom voort. We willen een vakantiehuis uitbouwen in de buurt van Aarlen.”

Hectiek 

Voor Petra, haar echtgenoot en twee jonge kinderen was dat geen plotse beslissing. “De klik kwam er toen we bij vrienden in Burg Reuland (Oostkantons) te gast waren. We hadden het over de hectiek van het leven, met werk en jonge kinderen. Zij vertelden ons hoe je in Luxemburg kon werken en kon wonen in deze rustige omgeving.”

Petra volgde loopbaanbegeleiding en algauw stak de idee van een eigen B&B de kop op. Eind juni verhuisde het gezin naar Aarlen. Corona zorgt voor wat vertraging in de uitbouw van de plannen, maar houdt Petra niet tegen. “Op deze manier kon ik er zijn voor de kinderen, die hun eerste schooldag in een Franstalige school erop hebben zitten. Ze zijn vijf en zeven en verstaan al goed Frans, maar spreken het nog niet zo goed. Voor hen blijft het dus een uitdaging.”

De band met Antwerpen blijft. Petra's echtgenoot werkt in de financiële sector en pendelt tussen Aarlen en het groothertogdom Luxemburg. De band met Antwerpen willen ze zo goed mogelijk behouden. "Het blijft de plek waar veel van onze familieleden wonen. Ik kijk ook dankbaar terug op tien jaar bij het Havencentrum. Maar nu begint voor ons een nieuw hoofdstuk."

Blijven schrijven 

En waar staat het project over een jaar? “Hopelijk zijn we tegen dan volop gastenverblijven aan het verhuren. Intussen blog ik over onze belevenissen hier. Schrijven heb ik altijd graag gedaan”, besluit Petra.

Michiel Leen