Tom Verbeke nieuwe sitemanager Bridgestone Zeebrugge

Japanse bandenfabrikant Bridgestone trok Tom Verbeke aan om het Europees logistiek centrum en verdeelcentrum voor de Benelux in Zeebrugge te leiden. Hij werkte eerder in de logistieke organisatie van Volvo Group in Gent en later van TVH in Waregem.

Bridgestone Corporation, opgericht in 1931 met hoofdkwartier in Tokyo, is de grootste producent van autobanden en rubber ter wereld. De autobanden zijn bestemd voor uiteenlopende toepassingen: van personen-, bestel- en vrachtwagens tot Formule 1 en bouwmachines. Daarnaast maakt Bridgestone Corporation een breed gamma van gediversifieerde producten, waaronder industrieel rubber, chemische producten en sportartikelen. De groep verkoopt in meer dan 150 landen en territoria.

Sinds de overname van het Amerikaanse Firestone in 1988 behoort het bedrijf tot de grootste wereldspelers. In 1998 startte Bridgestone in Zeebrugge een Europees verdeelcentrum. Dat groeide door zijn innovatieve aanpak en de uitbreiding in 2006 uit tot 88.500 m2, een flagshipwarehouse van de groep. Er kunnen permanent meer dan 1 miljoen banden op voorraad gestald worden.

Nadat de site in Zeebrugge 18 maanden werd geleid door interimmanager Patrick Kivits, is in mei Tom Verbeke aangesteld als definitieve distribution & warehousemanager. Hij is er verantwoordelijk voor het European Logistics Center (ELC) en het Regional Distribution Center Benelux (RDC).

Ervaren logistiek manager

Tom Verbeke haalde een diploma master of business administration (MBA) aan de Solvay Business School (VUB). Hij werkte van 1999 tot 2013 voor Volvo Group in Gent. De eerste twaalf jaar groeide hij van instructeur naar teamcoach van de uitgaande logistiek naar Centraal-Europa. De laatste twee jaar was hij als teamcoach verantwoordelijk voor de instroom van onderdelen voor Volvo Trucks, Volvo Penta and Volvo Construction Equipment.

Van 2013 tot mei 2020 werkte Tom Verbeke bij TVH in Waregem, wereldwijd verdeler van onderdelen en accessoires voor material handling, industriële en landbouwmachines. Als algemeen manager voor binnenkomende goederen had hij de leiding over driehonderd medewerkers. Bij Bridgestone in Zeebrugge werkt een honderdtal mensen.

Roel Jacobus