Tia Meyvis director IT & Innovation Ahlers tussen Antwerpen en Rusland

Tia Meyvis wordt director IT & Innovation bij logistiekspecialist Ahlers. Een uitdaging waarvoor ze haar tijd zal verdelen tussen Antwerpen en Rusland, zonder evenwel haar engagement bij Young FORWARD Belgium en Toastmasters uit het oog te verliezen.

Tia is sinds vorig jaar voorzitster van Young FORWARD Belgium en vicevoorzitter van Toastmasters Port of Antwerp. Vanaf 1 mei treedt ze toe tot het extended managementteam van Ahlers. In die hoedanigheid rapporteert ze rechtstreeks aan CEO Stefan Van Doorslaer. In de afgelopen jaren bouwde Tia mee de data- en analyticsafdelingen uit, die onderdeel zijn van de IT-organisatie bij Ahlers in België en Rusland.

Carrière in 'de maritime'

Haar carrière staat in het teken van het maritieme en logistieke werk. Na studies toegepaste economische wetenschappen en maritieme wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen ging ze aan de slag bij Bolloré. Daarna werkte ze bij consultant PwC, waar haven- en locatiestudies tot het takenpakket behoorden. In 2017 kwam Tia aan boord bij Ahlers. Intussen werd ze ook voorzitster van Young FORWARD Belgium en zette ze haar schouders onder de havenafdeling van Toastmasters. “Die engagementen hebben me geholpen bij de voorbereiding van mijn nieuwe functie. Bij Toastmasters komen communicatie en leadership prominent aan bod.”

Tia hoeft niet van een wit blad te beginnen. Onder leiding van Stefan Van Doorslaer werd in de afgelopen jaren een duidelijke globale structuur aangebracht, waarin IT en digitalisering een belangrijke rol spelen. De veiligheid van de benodigde data en de toepassing van nieuwe technologieën om de logistieke processen te optimaliseren, zijn prioriteiten. Data hielp een van Ahlers' klanten om de coronacrisis baas te worden. Hoe dat kon, wordt voorgesteld in een webinar op dinsdag 12 en woensdag 20 mei.

Rusland

Een groot deel van de IT-activiteiten bij Ahlers bevinden zich in Rusland. Laat zich dat combineren met het voorzitterschap van zo'n bezige vereniging als Young FORWARD? “We hebben een goed uitgebouwd secretariaat en ik kan rekenen op de steun van twee ondervoorzitters”, zegt Tia. “Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt.”

Michiel Leen