Team Hogere Zeevaartschool knokt mee voor de Campus Cup

Op Canvas loopt momenteel het spelprogramma Campus Cup. Daarin gaan Vlaamse hogescholen de strijd aan met elkaar. Ewoud De Meyer en zijn team houden de eer hoog voor de Antwerpse Hogere Zeevaartschool. De voorbereiding? "Veel Trivial Pursuit spelen!"

De makers van de Campus Cup maken het de deelnemers niet gemakkelijk. In de eerste ronde krijgen ze niet alleen vragen uit hun eigen vakgebied, maar moeten ze ook vragen kunnen beantwoorden over een concurrerende richting. De Antwerpse zeevarenden in spe krijgen zo een reeks vragen voor de kiezen over de richting Toegepaste Audiovisuele Communicatie. Verderop staat er een rondje ‘groepswerk’ gepland en moeten de teams inschatten hoeveel vragen ze zelf juist zullen hebben. Hoe bereid je je in hemelsnaam voor op zo’n uitdaging?

Hecht clubje

“We hebben veel Trivial Pursuit en De Slimste Mens ter Wereld gespeeld”, zegt Ewoud De Meyer. Eigenlijk was de grootste uitdaging een gemengd team samenstellen. Aan de Zeevaartschool lopen niet zoveel vrouwen rond en niet iedereen wil zomaar op tv komen.” Het team bestaat naast De Meyer uit Amelie Dams, Jan Dhondt en Cedric Carette. De drie heren kennen elkaar al sinds ze samen aan hun opleiding begonnen, Amelie is een huisgenote van Jan. Een hecht clubje, kortom.

De Meyer geeft toe dat er bij de eerste opnames wel wat stress was. “We wilden als HZS niet op ons gezicht gaan. Na die eerste opnames, die goed meevielen, was de stress wel weg.”

School in de schijnwerpers 

De quiz wordt nu vier keer per week uitgezonden, maar de opnames dateren van april. “Een moeilijke periode voor ons om studiopubliek op te trommelen, want veel van onze medestudenten zijn dan op stage. We hebben wel enorm veel steunberichten gekregen en via een oproep op Facebook hebben we toch een studiopubliek bij elkaar gekregen”, klinkt het.

En daarmee heeft het team zijn doel bereikt: de Zeevaartschool in de schijnwerpers zetten. “We zijn een kleine, maar toffe school. Weinig mensen kennen de Zeevaartschool. Als ze nu nieuwsgierig worden, maken ze misschien later ook de keuze voor deze opleiding. Ik heb van mijn keuze nog geen minuut spijt gehad”, besluit De Meyer.

Michiel Leen