Studenten Thomas More winnen internationale businessgame in Dubai

De studenten Logistiek Management en Business Management van de Thomas More-hogeschool staken hun internationale concurrenten de loef af in een internationale businessgame in Dubai. Voor hoofddocent Peter Verspecht het bewijs dat zijn recept werkt.

Een delegatie van maar liefst 45 studenten van de Mechelse Thomas More-hogeschool was de afgelopen week in Dubai te gast voor de International Entrepreneurship Week Youthopia. Daarbij namen ze in groepen van vijf deel aan een intense businessgamecompetitie, die een team van Thomas More met glans won. Tegelijkertijd was het verblijf in Dubai een mooie kans voor de studenten om bij DHL en DP World te gaan kijken welke ambities die multinationals hebben in het Midden-Oosten. Hoofddocent Peter Verspecht is trots op zijn studenten: "In internationale context valt het hoge niveau van onze studenten enorm op, ook qua kennis van bijvoorbeeld de Engelse taal."

Praktijkgericht

Dat de opleiding zich op die manier ook internationaal in de kijker werkt, is voor Verspecht het bewijs dat zijn aanpak werkt. Onder zijn impuls kreeg de Mechelse logistiekopleiding een uitgesproken praktijkgericht karakter. Onder de noemers 'Courses @ Work' en 'Partners in education' zorgde hij ervoor dat de studenten veel meer buiten de schoolmuren te vinden waren. Concreet: lessen over luchtvracht worden bijvoorbeeld op Brucargo gegeven, met input van docenten die nog altijd met één been in de praktijk staan. "Les geven waar het werk gebeurt", vat Verspecht het opzet samen. "Onze laatstejaars hebben nog slechts 30 procent van hun lessen op de campus zelf, al de rest gebeurt buitenshuis." Ook Toyota Material Handling en verschillende bedrijven in de haven komen in het rijtje voor. 

Verdriedubbeld

De opleiding zag haar aantal starters verdrievoudigen en telt nu honderd studenten verdeeld over de drie jaren. Bij Verspechts aantreden telde de richting amper zeven afstudeerders. "Dit jaar alleen al begonnen er een zestigtal. De supplychain heeft de interesse van de studenten, en daarbij kijken ze ook verder dan de klassieke rol van expediteur. Voor hun stageplaatsen gaan ze vaak op zoek in het buitenland: in Zweden, maar ook in Dubai en zelfs in Zuid-Afrika."

Men wil de praktijkgerichte methode in handboeken gieten, die ook andere hogescholen kunnen gebruiken. "We moeten toch gaan samenwerken, dus ik deel deze expertise graag", zegt Verspecht. 

Michiel Leen