Studenten op stage bij Ahlers in Rusland

De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool tekent een overeenkomst met de Russische vestiging van logistiekspecialist Ahlers om studenten Logistiek Management op stage te sturen in Sint-Petersburg. "De vraag naar internationale stages piekt", klinkt het.

Vanavond viert de opleiding Logistiek Management van de Karel de Grote Hogeschool haar vijftigjarig jubileum, maar voor de studenten heeft de school nu al een opsteker klaar. Tijdens de Russische handelsmissie van de Stad Antwerpen, Port of Antwerp en Antwerp World Diamond Centre morgen, zal de school een overeenkomst sluiten met de Russische vestiging van de Antwerpse logistiekspeler Ahlers. Zo zullen studenten op de zetel van het bedrijf in Sint-Petersburg stage kunnen lopen. 

"Bij onze studenten neemt de vraag naar internationale stages toe", weet opleidingshoofd Inge Heirbaut. "Onze docenten zijn dan ook regelmatig op prospectie in het buitenland. Ook via onze partnerscholen en universiteiten proberen we op die vraag in te gaan." 

Kandidaten genoeg 

Omdat de stages voor het ontvangende bedrijf een nieuw gegeven zijn, verwacht Heirbaut in eerste instantie "een of meer" studenten naar Sint-Petersburg te kunnen sturen in het volgende academiejaar. De Karel de Grote Hogeschool staat in voor de selectie van de student en verwacht een stevige motivatie. "Kandidaten vinden zal geen probleem zijn", lacht een opgetogen Heirbaut. 

Win-win

Ook het inrichtende bedrijf heeft er wat bij te winnen, zo blijkt. Stefan Van Doorslaer, managing director Ahlers Russia, weet: “Zo’n stage in het buitenland is er niet alleen om het werk aantrekkelijker voor te stellen. Het kan ook echt tot een baan leiden in pakweg Rusland. En voor de Belgische bedrijven die meewerken aan deze stages, kleven er uiteraard ook voordelen aan vast. We leren onze toekomstige collega’s alvast kennen en helpen hen de competenties te ontwikkelen die echt belangrijk zijn in de logistieke sector.”

De Karel de Grote Hogeschool en Ahlers tekenen de overeenkomst morgen 27 april bij afsluiting van de missie op het Belgische consulaat in aanwezigheid van de consul en de burgemeester.

Michiel Leen