Steven Cruysberghs ruilt Port of Antwerp in voor DPG Media  

Na 21 jaar bij Port of Antwerp zoekt Steven Cruysberghs andere oorden op. Hij gaat aan de slag als ‘cloud architect’ bij mediabedrijf DPG.  

“Ik ben van opleiding ingenieur en maakte de professionalisering van de IT en het groeiende belang ervan binnen het Havenbedrijf van dichtbij mee", blikt Steven terug op zijn tijd bij het Havenbedrijf. Zo werkte hij mee aan de uitbouw van het APICS-systeem en verschillende andere systemen die in de haven worden gebruikt. Gaandeweg kwamen daar teamlead-functies bij.

Na de reorganisatie binnen het Havenbedrijf groeide Steven door tot enterprise architect. In die functie zorgden hij en zijn team ervoor dat nieuwe technologieën snel konden worden ingepast in bestaande systemen. “Bijvoorbeeld de augmented- en virtual-realitytoepassingen vallen onder die noemer. Zorgen dat al die systemen met elkaar ‘praten’ hoorde bij de job.”  

Thuiswerken en reflecteren

Ondanks die spannende nieuwe ontwikkelingen, gaat Steven nu toch elders aan de slag. “Het Havenbedrijf is een aangename werkomgeving en er worden zeker boeiende technische uitdagingen aangegaan, maar na 21 jaar en met nog twintig werkjaren voor de boeg, begon ik toch na te denken over iets nieuws. Er valt nog zoveel te ontdekken in de IT-wereld. Als ik nog een carrièreswitch wilde maken, moest ik het nu doen. Tijdens een jaar thuiswerken heb je tijd om te reflecteren over je werk. Dat merk ik ook bij andere mensen.” 

“De laatste jaren is er een nieuwe, frisse wind door de organisatie gaan waaien", gaat Steven verder. "Als dat niet gebeurd was, was ik misschien al vroeger andere oorden gaan verkennen. Toen ik in de haven begon te werken, was het voor mij onbekend terrein. Maar ik heb ontdekt dat het een boeiende wereld is waar altijd wat beweegt. Ik blijf de haven zeker volgen."

Bijleren

Van de haven naar de media, het is een hele switch. “De mediasector lijkt me fascinerend en het intrigeert me hoe bijvoorbeeld zo’n nieuwsapp in elkaar zit. Het is ook indrukwekkend hoe een Belgische speler als DPG Media opbokst tegen de Googles, Amazons en Netflixen van deze wereld. Ik blijf als ingenieur erg benieuwd naar nieuwe technologische ontwikkelingen. Qua IT-capaciteit is DPG Media nog vijf keer groter dan het Havenbedrijf. Ik ga zeker nog zaken kunnen bijleren. En daar doe ik het voor.” 

Steven kijkt met een zekere trots terug op zijn tijd bij het Havenbedrijf: “Port of Antwerp is een voorloper geworden qua IT en innovatie. We zijn erin geslaagd om Antwerpen als innovatieve haven in de internationale markt te zetten. Ik hoop de opgebouwde expertise nu in te zetten in de nieuwe, uitdagende omgeving van DPG Media.” 

Michiel Leen