Steve Van Araignien leidt kunsttak Katoen Natie

Steve Van Araignien staat sinds kort aan het hoofd van Katoen Natie Art Logistics. Steve bouwde al een stevige ervaring op binnen de Katoen Natie-groep, maar de wereld van de kunst is nieuw.  

Voordat Steve de leiding nam van Katoen Natie Art Logistics, stond hij aan het hoofd bij de Katoen Natie-divisies Teveco en Rapid Tank Services. Steve kan bogen op 22 jaar ervaring binnen de Katoen Natie-groep. Het was Fernand Huts zelf die Steve aanstelde aan het hoofd van de kunstafdeling. Steve zal de kunstdivisie van de groep op weg zetten naar internationale groei. “We willen uiteraard bestaande klantrelaties behouden, maar ook nieuwe relaties uitbouwen en internationaliseren. En we zullen investeren in specifieke kunsttrucks, met aangepaste luchtvering en klimatisering.”  

Tienkoppig team

Met het tienkoppige team van Katoen Natie Art Logistics kon u eerder al kennismaken in Flows. “Ik tref hier een team van gedreven mensen met veel ervaring en een mooi klantenbestand”, zegt Steve. “Het is niet de bedoeling dat ik ‘den baas’ ben. Ik wil ervoor zorgen dat mensen hier maximaal hun potentieel kunnen benutten. Leiding geven is mensen motiveren om het beste van zichzelf te geven. Dat lukt maar wanneer je vanuit jezelf en met veel respect je visie kan overbrengen.”  

Geen zak koffie

Om de structuur van zo’n organisatie te stroomlijnen, moet je in se geen kunstliefhebber zijn. Niettemin heeft Steve een persoonlijke interesse in kunst, al is hij de eerste om toe te geven dat hij in zijn nieuwe functie ook in een nieuwe wereld terechtkomt. “Ik ben op dit moment nog veel informatie aan het absorberen. Je kunt kunstwerken niet op dezelfde manier behandelen als een zak koffie of een lading plastic. Veel collega’s hier zijn zelf kunstenaar of op een andere manier met kunst bezig.” 

Na een periode van inwerking vliegen Steve en zijn team er ‘vollenbak’ in want er zit nog heel wat in de pipeline, klinkt het.  

Michiel Leen