Sonia Montes (ex-Panalpina) commercial director bij SEA-invest

Sonia Montes ruilt het vroegere Panalpina voor SEA-invest. In volle coronacrisis maakt ze kennis met de uiteenlopende activiteiten van het bedrijf.

Sonia begon officieel op 1 mei bij SEA-invest. De gesprekken waren al een tijdje aan de gang. “Normaal gezien was ik vroeger gestart, maar de zorg voor mijn bejaarde ouders kwam even op de eerste plaats. We kwamen overeen dat ik op 1 mei zou starten. Als het bedrijf midden in de huidige crisis had beslist om nog even te wachten, zou ik dat begrepen hebben, maar uiteindelijk ben ik op 1 mei officieel van start gegaan. De uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van de coronacrisis geven mij de kans om eerst het bedrijf met zijn diverse activiteiten goed  te leren kennen. Bepaalde activiteiten, zoals die in de tank, de bulk en de stevedoring, zijn toch nog wel wat nieuw voor mij, maar wekken zeker mijn interesse.”

Korte beslissingslijnen

Sonia leert de verschillende vestigingen van de groep kennen, voor zover dat nog nodig is voor iemand met zo'n brede ervaring. Op haar cv prijken onder andere de rederijen Van Dooselaere & Achten, Neptumar,  Hamburg Süd en CMA CGM. In 2018 maakte ze de overstap naar Panalpina. Het aanbod van SEA-invest, met een breed gedefinieerde commerciële functie, kon ze niet weigeren. “Ik hou rekening met een langetermijnperspectief. SEA-invest heeft een brede waaier aan activiteiten en opportuniteiten, en het is een sterk Belgisch verankerd bedrijf met korte beslissingslijnen en een echte hands-onmentaliteit.”

Gent en Antwerpen

In samenwerking met het ervaren commerciële team en de divisie directeuren bij SEA-invest gaat Sonia op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor de groep. Betekent dat ook dat het hoofdkwartier in Gent de nieuwe standplaats wordt? “SEA-invest is erg aanwezig in Antwerpen, met onder andere de BNFW (Belgian New Fruit Wharf, red.), de SEA-Tank Terminal en ACOT op Kaai 730. Ik zal dus zeker nog vaak in Antwerpen te vinden zijn.”

Michiel Leen