Sofie Naessens verlaat Huktra Zeebrugge voor Bertschi Antwerpen

Sofie Naessens is kersverse business development manager bij Bertschi Belgium in Antwerpen. “Chief sales officer Johan Devos vertelde me over de vacature. Diezelfde week nog vloog ik naar het hoofdkantoor in Zwitserland voor een gesprek met de CEO.”

Sofie heeft public relations en communicatie gestudeerd. Bij tanktransportbedrijf Huktra in Zeebrugge, deel van de groep H.Essers, bouwde ze ruim vijftien jaar lang ervaring op als salesmanager. “Ik ben van nul vertrokken en heb er alles geleerd wat de logistiek betreft. Ik heb er zowel technische als operationele kennis opgedaan en een stevig netwerk uitgebouwd. Na vijftien jaar operationeel te zijn geweest op Europees niveau, verleg ik nu mijn grenzen ook buiten Europa.”

Bruggeling

Sofie zal rechtstreeks rapporteren aan chief sales officer (CSO) Johan Devos, die het business development team wereldwijd leidt. “Ik kende Johan al langer omdat we allebei Bruggeling zijn. We liepen elkaar al eens tegen het lijf op internationale evenementen. In januari zijn we in gesprek geraakt en vertelde hij me over de vacature op LinkedIn. Het klikte meteen.”

Zwitserland

Op voorstel van Devos vliegt Sofie kort daarop naar het hoofdkantoor in het Zwitserse Dürrenäsch voor een gesprek met CEO Jan Arnet. “Het is heel snel gegaan. We zijn tot een akkoord gekomen, en ik heb getekend. Ik zie het als een hele mooie stap in mijn carrière. Bertschi AG is heel ambitieus en stippelt een strategische planning uit op zowel korte als lange termijn.”

Bertschi AG is binnen Europa specialist in het intermodale vervoer van dry bulk en liquid bulk voor de chemiesector en heeft kantoren wereldwijd. “Ik ben verantwoordelijk voor alle businessunits, en bied een zo goed mogelijke service aan de klant. We stellen een totaaloplossing voor die verder gaat dan alleen transport. Voor een aantal grote chemische bedrijven hebben we zelfs on-site logistics.”

Ken je klant

“Je moet een zeer goed inzicht hebben in de wensen en noden van de klanten", gaat Sofie verder. "Daarom is het belangrijk om in nauw contact te blijven met hen. Zo kan je meteen inspelen op vragen die een kortetermijnoplossing vereisen, maar blijf je vooral op de hoogte van grotere projecten met grote volumes. We zijn nu aangewezen op Skypegesprekken, en hopen allemaal dat we snel terug persoonlijk kunnen afspreken."

Sofie zal in Brugge blijven wonen en gedeeltelijk van thuis uit werken. "Maar ik ben ook graag op de baan voor persoonlijk contact met de klant", besluit ze. 

Julie Desmet