Socialemediacampagne zet job als 'pasman' in the picture

Een nieuwe Facebookpagina 'Den havenarbeider' en een stoere promovideo moeten werkzoekenden warm maken voor een zomerbaan als gelegenheidsarbeider of 'pasman.' In de zomer zoekt Cepa maar liefst 150 man per dag om tekorten weg te werken.

De Antwerpse werkgeverskoepel Cepa lanceert een campagne om kandidaten warm te maken voor een job als gelegenheidsarbeider in de haven. Met de zomervakantie voor de deur wil Cepa vermijden dat er deze zomer opnieuw een tekort is aan havenarbeiders. De vakantie-uittocht kan er immers voor zorgen dat er op bepaalde dagen te weinig handen zijn om het werk in de haven te bolwerken. 

Vanouds worden 'pasmannen' ingezet om dat tekort op te vangen. Dat zijn gelegenheidsarbeiders die tijdens de zomermaanden met een speciale toelating havenarbeid kunnen verrichten. Om dat statuut nog eens extra onder de aandacht te brengen, lanceert Cepa de Facebookpagina 'Den Havenarbeider' en wijdt het een pagina van zijn website aan de voordelen van een job als pasman: het brutoloon kan oplopen tot 135,5 euro per dag, de buitengewone werkomgeving van de haven én het feit dat het werk van een havenarbeider elke dag anders is. Bovendien kies je als pasman zelf wanneer je vrij bent om te werken. 

"Zodra iemand zich heeft ingeschreven als gelegenheidsarbeider, kan hij zijn beschikbaarheden doorgeven", zegt Cepa-woordvoerder Yann Pauwels. "De kandidaten krijgen een korte opleiding rond veiligheid en worden op deze kennis getest. Werkkledij is voorzien."

Meer weten? Bekijk hier de video. 

Michiel Leen