Sam De Wilde verlaat DFDS: Jelle van Koevorden algemeen directeur

Managing director Sam De Wilde verlaat op het einde van het jaar DFDS Seaways België voor een nieuwe managementfunctie in Antwerpen. Hij wordt vanaf nieuwjaar opgevolgd door commercieel directeur Jelle van Koevorden.

Op 1 januari wordt Jelle van Koevorden de nieuwe algemeen directeur van DFDS Seaways in België. Hij volgt Sam De Wilde op, die de groep DFDS verlaat voor een nieuwe managementfunctie in Antwerpen. Over welke concrete opdracht het gaat, wou De Wilde nog niet bekendmaken.

Jelle van Koevorden (31) wordt verantwoordelijk voor de vrachtroutes Gent-Göteborg, Zeebrugge-Göteborg en Zeebrugge-Immingham-Noorwegen, en voor de terminal in Gent. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de multimodale activiteiten in België met spoorconnecties naar Trieste, Barcelona en Le Boulou, en ook de containerbarges vanuit Gent met Antwerpen en Rotterdam. Het dagelijkse beheer van de terminal in Gent blijft in handen van Raf De Wit, die aan van Koevorden zal rapporteren.

Extreem veel geluk

Jelle van Koevorden komt uit Tiel (Nederland) en studeerde in Antwerpen en Besançon (Frankrijk). Hij gradueerde in logistiek management en voltooide masteropleidingen in maritieme wetgeving en supplychainmanagement. Na traineeships in de scheepvaartindustrie en internationale logistieke bedrijven, kwam hij in 2016 bij DFDS. Hij was er eerst business development manager en later algemeen commercieel directeur in Gent. Hij woont met vrouw en kind in het Oost-Vlaamse Bazel.

“We hadden extreem veel geluk dat we de vacature op korte termijn konden invullen met een interne kandidaat, die bovendien deelneemt aan ons talentontwikkelingsprogramma Horizon”, zegt Morgan Olausson, vicepresident & hoofd van de eenheid North Sea North. “Uit zijn functies in Gent haalt hij waardevolle ervaring met onze klanten en markten. Jelle en Raf zullen een sterke tandem vormen voor verdere groei in België.”

Roel Jacobus