Flows Logistics Rookie of the Year: Elke Vancutsem (H.Essers)

​De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Elke Vancutsem van H.Essers.

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u deze week graag de genomineerden voor, die in de voetsporen treden van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je wat meer vertellen over je job bij H.Essers?

“Ik begon eind vorig jaar als management-trainee bij Essers en doorliep de afgelopen maanden verschillende afdelingen van het bedrijf. Zo werkte ik mee aan verbetertrajecten in de IT en het magazijn. Sinds juli ben ik operations support, wat onder andere contacten met de klant en ondersteuning van het management inhoudt. En sinds vorige week ben ik supervisor. We zoeken nog een vervanger voor de functie van operations support, wat betekent dat ik tijdelijk beide jobs combineer. Ik verdeel mijn tijd tussen de vestigingen in Vilvoorde, waar de focus op IT ligt, en die in Zemst, waar de farma-activiteiten zich bevinden.”

Welk opleiding heb je genoten?

“Ik ben van opleiding handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel. De eerste kennismaking met H.Essers kwam er toen ik als student een bedrijfsevent organiseerde om studenten handelsingenieur en TEW in contact te brengen met werkgevers. Ik zocht een job die niet te statisch was, met een goed evenwicht tussen dynamiek en analytisch werken. Die balans biedt mijn huidige functie: op sommige dagen sta ik al om 6.00 uur in het magazijn, op andere dagen zit achter mijn bureau te puzzelen in Excel.”

Waarom nomineert H.Essers jou als kandidaat?

“Ik denk dat mijn positieve instelling en werklust daar voor iets tussen zitten. Op de afdelingen waar ik gewerkt heb, zien ze me niet graag vertrekken. Teamgevoel en ondernemerschap spelen een grote rol in dit bedrijf.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke/maritieme sector?

“Die wordt onderschat, denk ik. Logistiek klinkt niet zo sexy. Er zit nochtans meer in deze sector dan je op het eerste zicht zou denken. Een product heeft een lange keten afgelegd voordat het in de rekken ligt. Die diversiteit maakt de logistiek een interessante sector om in te werken.”

Hoe ziet je droomjob eruit?

“Ik ben ambitieus en zou graag doorgroeien naar een job op strategisch niveau. Zolang ik uitdagingen blijf vinden, blijf ik groeien. Als het bedrijf dat ziet zitten, natuurlijk." (lacht)

Wat betekent een bekroning als Rookie voor jou?

“Het zou een hele eer zijn, zoals het ook al een eer is om uit alle jongeren van het bedrijf gekozen te worden voor deelname. De titel ‘Rookie of the Year’ zou alleszins de bekroning zijn van het vele harde werk van het afgelopen jaar.”

Elke Vancutsem wordt mogelijk op 21 oktober de 'Flows Logistics Rookie of the Year'. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen. Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier: Sophie Dieryck en Frederik Van den Eynde.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen