Horeca herstart, maar Maritieme Pint blijft nog even on hold

De horeca opent vandaag weer de deuren, maar helemaal 'back to normal' is de situatie nog niet. De Antwerp Traffic Club verwacht geen evenementen meer voor september en het festival Rock on the Dock is een jaartje uitgesteld.

Normaliter stond het festival 'Rock on the Dock' gepland voor komende vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. Vrijdag zou gepaard gaan met een editie van 'De Maritieme Pint', zaterdag zou de EK-voetbalwedstrijd België-Rusland worden uitgezonden op groot scherm. De coronapandemie gooit roet in het eten. "We hebben het festival een jaar uitgesteld", zegt Britt De Baere van Gaarkeuken 110, die het festival huisvest. Even werd nog gedacht het festival in september te laten doorgaan, maar dat is niet haalbaar. "We zouden ten vroegste eind augustus duidelijkheid gehad hebben. Dan is het niet meer doenbaar om het in september te organiseren", weet Britt. 

Rustig herbeginnen 

In 'Den 110' is de heropstart alvast rustig verlopen. "De klanten houden zich aan de nieuwe regels, mijden de toog en gebruiken de handgel. Ze zijn blij dat we terug open zijn, en wij ook", besluit Britt. De openingsuren van het café zijn voorlopig wel gewijzigd. De Gaarkeuken 110 is voortaan open tussen 9.00 uur en 19.00 uur, vroeger was dat van 6.00 uur tot 20.00 uur. 

ATC 

Antwerp Traffic Club, organisatoren van 'De Maritieme Pint' spelen ook op veilig en plannen voorlopig geen nieuwe editie van hun bekende informele afterworkdrink. "Voor september wordt er geen verandering verwacht", zegt ATC-voorzitter Marc De Vucht. "We wachten het verdere verloop van de pandemie af. Hopelijk is er tegen oktober al wat meer duidelijkheid en kan de jaarlijkse kersteditie in samenwerking met Young Forward plaatsvinden." 

Michiel Leen