Bedrijfsleider/chauffeur Karl S’Jegers trakteert zichzelf op toptruck

Voor het eerst leverde Scania in België een S-trekker met V8-motor van 770 pk, het neusje van de zalm van de Zweedse constructeur. De truck is voor Karl S’Jegers zelf, eigenaar van Transport S’Jegers uit Laakdal. Hij rijdt er dus zelf mee.

De Scania 770S 4x2 V8 is inderdaad de persoonlijke trekker van eigenaar en zaakvoerder S’Jegers. Hij richtte het bedrijf in 1995 op en het groeide uit tot een van de grootste transportbedrijven van België. Toch rijdt hij nog altijd zelf zo goed als dagelijks met de vrachtwagen. Dat zou men niet verwachten van de bedrijfsleider van een transportonderneming met vandaag zo’n 350 trekkers en 400 werknemers.

“Door ook zelf met de vrachtwagen op pad te gaan, hou ik voeling met zowel de mensen op de werkvloer als met de klanten. Op kantoor zit betrouwbaar personeel en mijn kinderen zorgen ervoor dat alles gesmeerd loopt. Voor mij is dat de beste manier van werken,” vat hij zijn visie op de bedrijfsvoering samen.

Elke dag baan op

“Mijn vader rijdt nog elke dag. Vandaag is hij bijvoorbeeld in Menen, maar morgen kan dat Nederland of Frankrijk zijn. Meestal zijn het dagritten, maar af en toe ook langere”, zegt dochter Jolien, die de dagdagelijkse leiding op zich neemt. Haar broer Ward legt zich meer toe op de planning.

“Dat mijn vader dagelijks de baan op is, hindert de bedrijfsvoering niet. Integendeel: door rechtstreeks in contact te komen met de klanten, begrijpt hij beter hun noden. En hij heeft meer voeling met de chauffeurs, die zich dan ook beter bij het bedrijf betrokken voelen”, voegt ze toe.

Van oudste naar nieuwste

“De nieuwe 770S beschouw ik ergens een beetje als cadeau voor mezelf”, zegt Karl S’Jegers. “Het is een heel speciale vrachtwagen, maar denk niet dat ik altijd het allernieuwste moet hebben. Ik rij op dit moment zo ongeveer met de oudste vrachtwagen in het bedrijf, een 620 pk sterke Scania V8 met een miljoen kilometers op de teller. Het is tijd om hem in te wisselen voor een nieuwe: van de oudste naar de nieuwste en krachtigste in het park.”

Transport S’Jegers

Transport S’Jegers is uitgegroeid tot een van de grootste containertransporteurs van het land. Het bedrijf vervoert zo'n 150.000 containers per jaar. Het rijdt vanuit de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam richting Benelux, Frankrijk en Duitsland. Transport S’Jegers diversifieerde naar huifwagens, kipwagens, 'walking floor trailers' (trailers met schuifvloer), tankwagens en frigo’s voor geconditioneerd transport. Vorig jaar verstevigde het bedrijf zijn positie in het vervoer voor de agrarische sector via de overname van Cools Transport in Deinze.

Philippe Van Dooren