G. Rubin/Ph. Van Remortel willen elke goede logistiek-kandidaat kennen

Pure Logistics Recruitment ruilt Oosterhout voor een nieuw kantoor in Antwerpen. Vanaf het 'Dokske' in Merksem willen Gregory Rubin en Philippe Van Remortel focussen op maatwerk in rekrutering in de Antwerpse en Vlaamse logistieke sector.

Pure Logistics Recruitment opereert voortaan vanuit Antwerpen. Het duo Gregory Rubin en Philippe Van Remortel vond een Antwerps onderkomen op een inspirerende locatie: een voormalige koekenfabriek bij het ‘Dokske’ van het Albertkanaal in Antwerpen. Geen betere plek om als recruiters de ‘koekenstad’ Antwerpen te veroveren, en als het even kan de Vlaamse markt.  

“Ons kantoor is goed gelegen, dicht bij de haven”, zegt Gregory. “Het is ook een fijne plek, waar je omringd bent door andere bedrijven waarmee een leuke wisselwerking kan ontstaan: een communicatiebureau, een IT-bedrijf en buren waar je wat aan hebt. Bovendien heb je ook ruimte om kandidaten te ontvangen. De sfeer is hier iets chiller en creatiever dan in sommige andere vergelijkbare locaties.” 

Lessen uit de covidcrisis

Het kantoor opereerde in de beginfase vanuit het Nederlandse Oosterhout, met de ambitie de Benelux te bestrijken. De focus ligt nu, met de lessen die getrokken werden uit de covidcrisis, op de Vlaamse markt, zegt Philippe. Het duo nam afscheid van hun zakenpartner Martin Nolet.  

“Het duurde even voordat duidelijk werd wat de impact van corona was op onze opstart”, blikt Gregory terug. “In februari was het echt afwachten wanneer je weer mensen kon ontmoeten.”  

Philippe: “Tijdens de pandemie was het moeilijk om mensen te bereiken. Fysiek, want alle contacten moesten virtueel verlopen. Maar ook mentaal, want veel mensen hadden zich enigszins afgesloten voor nieuwe verhalen.” 

Local heroes

In ‘het nieuwe normaal’ zit het duo alvast niet om werk verlegen. “De specifieke profielen die veel logistieke bedrijven zoeken, zijn zeer schaars en zeer gewild,” zegt Gregory. “De druk op de arbeidsmarkt is groot. Momenteel is het vooral zoeken naar expediteurs met ervaring, en douanedeclaranten. En de kandidaten die echt goed zijn in hun vak, zijn momenteel al ergens onder dak.”  

Pure Logistics Recruitment kan intussen enkele ‘local heroes’ uit de Antwerpse logistieke en maritieme wereld onder de klanten rekenen. Het duo werkt op verzoek ook voor internationale spelers, en was in het afgelopen jaar actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zweden. “En in Oost- en West-Vlaanderen,” voegen ze er meteen aan toe.  

Philippe: “We willen maatwerk leveren en de mensen rechtstreeks benaderen. Voor de klanten doen we een dedicated search naar de juiste kandidaat.” Gregory valt hem bij: “We werken niet zoals de grote volumespelers, eerder als een old school wervings- en selectiekantoor. We willen ook dat de kandidaat terechtkomt in een omgeving waar het fijn werken is.”

DNA

Philippe: “We leren steeds meer ons eigen DNA kennen en groeien nog in onze rol. Wij gaan geen tien kandidaten bij één bedrijf naar binnen gooien waar ze dan maar hun plan mee moeten trekken. We sturen er liever één en dan meteen de juiste. Omgekeerd sturen we de kandidaten ook niet langs twintig verschillende bedrijven, maar wel langs een of twee bedrijven waarmee er een klik is. We staan onszelf toe om ‘picky’ te zijn in de keuze van onze opdrachten. Onze ervaring in de sector stuurt die selectie.”  

Koffie

De focus ligt nu op organische groei. Philippe: “In onze eerste maanden hebben we een mooi fundament gelegd. In 2022 willen we een versnelling hoger gaan. Als alles meezit kunnen we in de tweede helft van 2022 het team uitbreiden. Maar we willen een gezonde, organische groei bereiken.”  

Dat zet evenwel geen rem op de ambities van het duo. “Wij willen elke goede kandidaat in logistiek Vlaanderen kennen. Iedere goede kandidaat is welkom voor een babbel en een koffie. Met een koekje, uiteraard!” 

Michiel Leen