Nieuw kantoor Pure Logistics Recruitment: “We ademen het vak”

Gregory Rubin, Philippe Van Remortel en Martin Nolet starten een eigen recruitmentkantoor met focus op logistiek. Met vijftig jaar logistieke ervaring op de teller zijn ze overtuigd het verschil te zullen maken in die markt.

Philippe en Gregory kunt u kennen uit de Antwerpse wandelgangen. Gregory werkte onder andere voor Fiege en Polytra, is stichtend lid van Young Forward Belgium en bezieler van ViEstA, het feestje van het jaar voor de maritieme sector. Philippe kom je tegen op LinkedIn, zijn habitat als recruitment expert. Hij is hr-professional met een achtergrond in psychologie. Daarnaast heeft hij ook zelf in warehouse operations gewerkt bij Katoen Natie. Bij Kuehne+Nagel zat hij aan de andere kant van de tafel als recruitment manager BeLux. 

Van sport naar transport

Martin Nolet heeft een achtergrond als tennisprof en was later ook coach en organisator. Vervolgens werkte hij onder andere voor Kuehne+Nagel, TNT en FedEx. “Van de sport ben ik naar het transport gegaan”, zegt hij.  

Nieuw project

Het drietal werkte de afgelopen maanden achter de schermen aan een nieuw project: het in de steigers zetten van het werving- en selectiekantoor voor logistiek in de Benelux. "Vandaag zijn er al spelers in de markt die succesvol zijn, veelal multispecialisten met een divisie supplychain. Een hyperspecialist logistiek die de brug maakt tussen werving en selectie en een specialist staffing is nieuw", zegt Gregory.

"Wat ons uniek maakt binnen het veld van specialisten is dat we verder kijken dan de verpakking. We gaan een stuk dieper in op persoonlijkheid, motivatie, attitudes, cultuur. Beyond the container, to the real content. Waardoor we de beste kans creëren op een perfecte match", zegt Philippe.

"Wij willen een betrouwbare adviseur zijn in de war for talent, een sparring partner die de taal van de klanten spreekt. Een echte gesprekspartner voor klanten en kandidaten, daar zien wij kansen", vult Martin aan. 

Hele logistieke keten gedaan

"De logistieke ervaring die wij aan tafel brengen is uniek in het landschap van rekrutering. Dat is nog een element waarmee wij het verschil maken: bij ons word je geholpen door mensen die zelf twintig jaar proven track record hebben in de business en die het vak ademen. Vacatures worden behandeld door een team van mensen die samen de hele logistieke keten gedaan hebben, end-to-end. Wij kennen de bedrijven, de cultuur en de verwachtingen en kunnen door de functietitels heen kijken", zegt Philippe.

“Is er een betere logistieke recruiter denkbaar dan iemand die op dat vakgebied alle facetten heeft doorlopen?”, vult Martin aan.

“We kunnen alle opdrachten aan, als het maar iets te maken heeft met logistiek. Van expertniveau tot senior management. Logistieke dienstverleners zijn onze corebusiness, voor verladers en industrie kunnen we specifieke profielen aanleveren", weet Gregory.

Antwerps kantoor

Voorlopig werken ze vanuit hun Benelux hoofdkantoor in Oosterhout. Ze delen daar een gebouw met Human Workspace, een bedrijf voor logistieke werkpleksystemen. "Die locatie is ideaal, centraal in het logistieke hart van de Benelux, gelegen tussen onze woonplaatsen, onder een dak met mensen die dezelfde markt bedienen. De gesprekken zijn voorlopig toch digitaal, dus van hieruit coveren we zonder probleem de hele Benelux". Pure Logistics Recruitment opent dit jaar nog een kantoor in Antwerpen, allicht van zodra het trio terug kandidaten mag ontvangen.

De juiste kandidaten vinden is in de brede logistieke sector al jaren een uitdaging. “Bedrijven spreken ons minder aan voor profielen die ze zelf kunnen invullen”, zegt Gregory. “Door intensief te zoeken en ons brede netwerk aan te spreken, helpen we bedrijven met het vinden van dé match voor (moeilijk) in te vullen vacatures."

"Hollander"

Martin heeft veel affiniteit met België. “Ik heb veel Benelux-rollen gehad, maar heb ook altijd in zuidelijke provincies van Nederland gewoond. De linken met België waren er dus al. Het klikt ook geweldig met Philippe en Gregory.” Zijn collega’s vallen hem met een knipoog bij: “Martin is oké. Voor nen Hollander.”

Over de basis van hun businessmodel zijn de drie het roerend eens. Martin vat het als volgt samen: “Je moet met je voeten in de klei hebben gestaan om dit werk goed te doen. Je moet zowel de taal van de kandidaat als die van de klant spreken.” 

Gregory besluit: "De juiste persoon, op de juiste plaats, op het juiste moment. Niks meer, niks minder!"

Michiel Leen