Profiel van opvolger Annik Dirkx voor het Havenbedrijf

Het Havenbedrijf Antwerpen zoekt een nieuwe manager persrelaties. Marketing- en communicatiedirecteur Nathalie Van Impe vertelt uit welk hout de kandidaat gesneden moet zijn.

Nu Annik Dirkx de overstap maakt naar rederij Euronav, is het Havenbedrijf op zoek naar een opvolg(st)er. Nathalie Van Impe licht toe wat die job zoal behelst.

“Als manager persrelaties heb je geen tijd om je te vervelen”, klinkt het. “Je komt in aanraking met alle aspecten en activiteiten van het Havenbedrijf: je communiceert over de operationele en technische kant van de havenbusiness, maar ook over de cijfers en het maatschappelijk draagvlak van de haven. En niet te vergeten: de job heeft een internationale dimensie. We willen nog meer inzetten op persrelaties in het buitenland om de Haven van Antwerpen wereldwijd nog meer op de kaart te zetten.”  

Breng je als kandidaat het best een groot netwerk in de maritieme sector mee? “Zoals in alle jobs die met persrelaties te maken hebben, is een netwerk heel belangrijk. We verwachten niet dat de kandidaat een netwerk in de sector meebrengt, maar wel dat hij of zij er snel een opbouwt", zegt Van Impe.

Niet voor beginners

Een job voor beginners is het alleszins niet. “Je moet toch wel wat ervaring hebben met persrelaties”, meent Van Impe. “Dit is een groot bedrijf dat vaak in the picture staat, en dat vergt een zekere maturiteit van de kandidaat. Een vlotte pen is een must, net als bestand zijn tegen deadlines. Ook stressbestendigheid en een positieve instelling zijn vereisten. Verder maakt het me niet uit of de kandidaat man is of vrouw, jong of oud. Als hij of zij maar met goesting de uitdaging aangaat.”  

Juiste persoon vinden 

Kandidaten worden door een externe rekruteerder en de hr-afdeling van het Havenbedrijf gescreend, maar de eindbeslissing ligt wel bij Van Impe: als press relations manager rapporteer je rechtstreeks aan haar. “Een echte deadline hebben we onszelf niet opgelegd in de zoektocht naar een geschikte kandidaat. We willen vooral de juiste persoon vinden, ook als dat betekent dat we wat langer moeten zoeken.”

Uitzicht 

Het Havenbedrijf biedt een marktconform loon, met verschillende extra’s, waaronder de mogelijkheid om tot twee dagen per week thuis te werken, maaltijd-, eco-, en cultuurcheques, een bedrijfswagen en smartphone en een strijkdienst in huis. "En een van de bureaus met het mooiste uitzicht van Antwerpen: het Havenhuis", voegt Van Impe er nog aan toe. 

Je kandidatuur stellen kan hier.

Michiel Leen