Pauline Van Ostaeyen (oprichtster Dockflow) wint Bold Future Award

Pauline Van Ostaeyen, medeoprichtster van softwareontwikkelaar Dockflow, mocht voor haar lef als jonge onderneemster de 'Bold Future Award 2021' in ontvangst nemen. "De jury vond het vooral interessant dat ik in drie werelden actief ben."

Het champagnehuis Veuve Clicquot reikte op donderdag 14 oktober voor het eerst in België de 'Bold Woman Award' en de 'Bold Future Award' uit. Met deze prijzen wil het huis vrouwen inspireren tot meer lef en doortastendheid. Uit de ruim honderd kandidaten voor beide awards viel Pauline Van Ostaeyen als winnares uit de bus voor de 'Bold Future Award'. Die wordt uitgereikt aan de meest 'gedurfde' jonge onderneemster. 

Drie keer prijs

Pauline Van Ostaeyen: "Troy (Muyshondt, medeoprichter van Dockflow, red.) heeft me ertoe aangezet om me in te schrijven. Een dag later werd ik al opgebeld door Veuve Clicquot met het nieuws dat ik genomineerd was als finaliste. Ik denk dat de jury het vooral interessant vond dat ik in drie werelden actief ben die heel mannelijk zijn: de maritieme logistiek, de start-up- en de softwaresector. Dat is drie keer prijs", lacht ze. "Vrouwelijke ondernemers kunnen ook succesvol zijn. Ik ben heel dankbaar en hoop met deze mooie erkenning een voorbeeld te stellen voor andere vrouwen, maar ook mannen, die met het idee spelen om misschien in de maritieme logistiek te ondernemen."

Netwerken 

Tijdens het event genoot ze er vooral van om te netwerken. "Het competitieve gedeelte was voor mij ondergeschikt. Ik heb doorheen het traject fantastische mensen ontmoet, waarmee ik zeker nog zal afspreken en gedachten zal uitwisselen in de toekomst. Het is gemakkelijk om als vrouw te zeggen dat je beter verdient en niet benadeeld wilt worden, maar het is pas echt krachtig als mannen je hierin bijstaan."

Uitdagend 

Carole Lamarque, CEO & stichtend vennoot van Duval Union Innovative Marketing (rechts op de foto), zetelde mee in de jury. "Ik ben waanzinnig trots. Het waren allemaal 'mega-kandidaten' om tegenop te boksen. Ik ben zo fier dat een technologisch bedrijf heeft gewonnen. Het is een minder toegankelijke industrie en niet evident om erin uit te springen. Die moeilijkheid heeft Pauline in zekere zin geholpen. Ze had een sterk dossier en kwam uitdagend uit de hoek. Haar overwinning is er zeker een voor de havensector, aangezien ze nu ook daarbuiten wordt erkend."

Dockflow

Pauline Van Ostaeyen startte samen met Troy Muyshondt en Michiel Valee - nog tijdens hun studies - Dockflow op in Antwerpen in 2018. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in blockchaintoepassingen voor maritieme containerlogistiek. Naast een achtergrond in business en marketing heeft Pauline ook praktische ervaring in digitale transformatie, user-centred design en logistieke transmissie.

Julie Desmet