Oud-Flowsredacteur werkt mee aan tijdschrift Nautilus van KBZ

Journalist Marcel Schoeters zwaaide enkele maanden geleden af bij Flows. Genieten van een verdiende rust, dachten wij. Maar daar duikt Marcel plots weer op, als samensteller van 'Nautilus', het blad van zeeliedenvereniging KBZ.

Journalist Marcel Schoeters gaat op vraag van het Koninklijk Belgisch Zeemanscollege (KBZ) het ledenblad Nautilus samenstellen. Schoeters, jarenlang medewerker van Flows en diens papieren voorganger De Lloyd, neemt de taak over van kapitein Jef Cuyt, die het blad jaren leidde. 'Nautilus' is een publicatie die een tiental keer per jaar artikelen bundelt die voor de leden van het KBZ, de Belgische zeekapiteins, van belang kunnen zijn. 

En wij bij Flows maar denken dat we collega Marcel in oktober hadden uitgezwaaid richting welverdiend pensioen. "Volledig stoppen was nooit de bedoeling", zegt Schoeters. "Voor 'Nautilus' treed ik op als eindredacteur, ik stel de compilatie van artikelen samen en doe de eindredactie en lay-out, geheel in overeenstemming met de koers die het blad al jaren vaart. Het is een vorm van ambacht. Die je trouwens ook met je laptopje op een terras kunt uitvoeren, dus het is wel aangenaam werken."

Erfgoed

Marcel blijft zich ook inzetten voor het watererfgoed in Vlaanderen, waarover hij vorig jaar nog een boek publiceerde. De geschiedenis van de havenstad Antwerpen laat hem niet los. Zo zet hij ook zijn schouders onder het herdenkingsjaar voor de 17e-eeuwse stadsbouwmeester Gilbert Van Schoonbeke. Er zijn een straat en een plein naar hem genoemd. Hij drukte zijn architecturale stempel op de stad. 

Michiel Leen