'Operatie verjonging' bij Ziegler: Christian Vermonden onderdirecteur

Christian Vermonden gaat aan de slag als deputy branch manager bij Ziegler Antwerpen. In een dubbelgesprek leggen Vermonden en branch manager Jean-Luc Helsmoortel uit hoe zij de Antwerpse vestiging willen verjongen én doen groeien.

Nog maar één klein scheepsmodelletje staat er op de kast in het nieuwe kantoor van Christian Vermonden. Hij zit er dan ook nog niet zo lang. Vermonden werd bij de Antwerpse vestiging van Ziegler net na nieuwjaar benoemd tot deputy branch manager, zeg maar de rechterhand van branch manager Jean-Luc Helsmoortel. Met de keuze voor Vermonden zet het bedrijf, dat net zijn 110-jarige jubileum achter de rug heeft,  in op verjonging en vernieuwing. Geen loze begrippen in de hyperconcurrentiële omgeving die de Antwerpse expeditiesector is. Bart Vansteenkiste werd aangesteld als commercieel manager. 

“Christians voorganger combineerde de functies van onderdirecteur en commercieel manager. We hebben er na diens vertrek voor gekozen de twee functies van elkaar los te koppelen”, zegt Helsmoortel.

“Als commercieel manager moet je je kunnen focussen op sales en je team, als onderdirecteur ligt de focus op het assisteren van Jean-Luc. De combinatie van beide is niet evident”, vult Vermonden aan.

Frisse wind 

Stilstaan is achteruitgaan, hebben ze ook bij Ziegler begrepen. En daarom was een frisse wind in het management aan de orde. “We willen een nieuwe dynamiek in het bedrijf brengen en verjongen, om zo een andere kijk te hebben op de business en het management”, zegt Helsmoortel. “Ik ben nu 57, ik vind de inbreng en visie van een jongere generatie belangrijk. Dat helpt mij ook om een dynamisch management voort te zetten. Binnen de gedecentraliseerde structuur van de Zieglergroep wordt elk filiaal gerund als was het een onafhankelijk bedrijf. Voor die vorm van entrepreneurship heb je mensen nodig die onder-nemen en niet onder-gaan. Om dat ondernemingsniveau op peil te houden, staat Christian me nu bij. Ook om de evoluties van de digitalisering mee op te volgen. Een jongere generatie heeft daar toch een andere kijk op.”

“Concreet betekent dat: in de mate van het mogelijke gaan we uitzoeken waar we processen vlotter kunnen laten verlopen”, zegt Vermonden. “De job en de omgeving veranderen constant. Je moet dan ook zorg dragen voor je medewerkers, ervoor zorgen dat er een positieve drive is en iedereen gemotiveerd is. Je moet als bedrijf mee zijn met alle evoluties en liefst bij de eersten zijn.”

Uithangbord

Het bedrijf telt nu zo’n dertig medewerkers in Antwerpen, en is op zoek naar vijf extra krachten, vooral om het commerciële team te versterken. “Het commerciële team is de motor van ons filiaal”, beklemtoont Helsmoortel. “De klant komt niet aankloppen bij ons, wij moeten naar de klant toe. Ondanks de naamsbekendheid van Ziegler moet je de markt constant herinneren aan wat je allemaal biedt. Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat wij ook in expeditie en zeevracht actief zijn.”

Een zekere uithangbordfunctie voor die maritieme activiteiten hoort dan ook bij Vermondens nieuwe job. Vermonden werkt intussen zeven jaar bij Ziegler, en bouwde tevoren ervaring op bij onder andere groupagespecialist Ecu Line en Nova Natie. Toch ligt zijn hart bij de expeditiesector. “De verscheidenheid van de job is uniek. Je komt in contact met alle mogelijke mensen en ladingen, geen twee dagen zijn dezelfde. De lading zo economisch en ecologisch mogelijk ter plaatse krijgen, blijft boeiend. De aanvraag om in het Lean & Green-programma te stappen is verzonden.”

 “We zijn al 110 jaar groen”, lacht Helsmoortel.

VEA-jongeren

In de Antwerpse maritieme sector is Christian een bekend gezicht door zijn engagement als ondervoorzitter van de VEA-jongeren. Laat zijn nieuwe job nog tijd om met de vereniging bezig te zijn? “Me inwerken in de nieuwe functie zal wel wat tijd kosten, wat de combinatie met het ondervoorzitterschap hectisch kan maken. In juni, bij de volgende bestuursverkiezingen, zal ik vier jaar ondervoorzitter zijn. Er mag vernieuwing en verjonging komen. Daar zijn we intussen ook volop mee bezig, zeker sinds de opstart van de nieuwe commissie 'Jongeren' binnen de VEA. Die nieuwe structuur heeft zijn vruchten afgeworpen, er zijn al enkele nieuwe gezichten. We hebben nog even tijd om hen bij te staan voordat ze het overnemen. En ook daarna zullen we onze opvolgers blijven steunen.”

Michiel Leen