Nog meer bedrijven scharen zich achter De Warmste Week

Vandaag wordt op het domein Puyenbroeck (Wachtebeke) de aftrap gegeven van de radiomarathon 'De Warmste Week'. De logistieke sector laat zich niet onbetuigd: de initiatieven blijven binnenstromen.

In onze nieuwsbrief People & Jobs van vorgie zondag konden we al een mooi overzicht geven van de verschillende initiatieven die in de logistieke en maritieme sector ontstaan in het kader van De Warmste Week, en intussen verschenen er nog enkele initiatieven op onze radar. 

Ontbijten en joggen

Logistiekspeler Hamann International neemt met een veertigtal medewerkers deel aan de Warmathon van volgende zaterdag in Gent en organiseerde twee ontbijtsessies voor de collega's. Het inschrijvingsgeld van die ontbijtsessies gaat volledig naar het goede doel, Hamann betaalde bovendien ook de helft van de deelname aan de Warmathon. In totaal haalde het bedrijf 1.451 euro op voor het Berrefonds, ter ondersteuning van wie een kind verliest tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte, en Sint-Lievenspoort, een netwerk van vijf organisaties die de communicatieve mogelijkheden bevorderen van kinderen en volwassenen met een stoornis.

Laptops

Intris, een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in logistieke software, hield een verkoop van oudere laptops en schermen onder het personeel. Het bedrijf engageerde zich om het opgehaalde bedrag te verdubbelen. Zo kwam de teller op 3.500 euro te staan, ten voordele van Monnikensheide vzw in Zoersel, dat dienstverlening biedt aan personen met een verstandelijke en fysieke handicap en hun gezin.

1 euro per opdracht

Expediteursbedrijf Vedrova gelooft dan weer in de macht van het getal: tussen 20 november en 20 december gaat er per opdracht een euro naar Drive Up Safety, een initiatief dat de verkeersveiligheid wil verhogen. "We steunen al jaren goede doelen, maar dit is onze eerste deelname aan De Warmste Week", zegt Walter Drossaert van Vedrova. "We hebben ook onze klanten aangesproken om een schenking te doen." Wat de actie opbrengt is nog niet duidelijk, de teller loopt nog. 

Michiel Leen