Nieuwjaarsbrief Tom Hautekiet, CEO haven Zeebrugge

Vandaag mogen we alweer een 'nieuw gezicht' verwelkomen als auteur van een 'logistieke nieuwjaarsbrief'. Vandaag brengt Tom Hautekiet, die in het najaar van 2020 het Zeebrugse havenroer overnam, zijn wensen over.

Beste Flowslezer,

RIP 2020 ... Nooit eerder hebben we met z’n allen een jaar zo verwenst en zo hard uitgekeken naar een nieuwe start. 2020 bracht niets wat we voorspelden en weinig wat we wensten, maar toch was 2020 een leerrijk jaar.

Voor mij persoonlijk was 2020 een interessant jaar. Een sprong in het onbekende: de maritieme wereld in. Nu mijn wittebroodsweken er al even opzitten, kan ik alleen maar beamen wat jullie al lang weten: die maritieme wereld is inderdaad een fantastische omgeving met warme mensen, met veel expertise en van groot economisch én maatschappelijk belang. Durven te veranderen, kan ik iedereen aanbevelen.

Iedereen in de Zeebrugse havengemeenschap mag vooral trots zijn. Dankzij ongeziene veerkracht en creativiteit bleef de haven te allen tijde operationeel en konden we mooie cijfers voorleggen. Er wordt met z’n allen hard gewerkt om de haven COVID-draaiende te houden, brexitproof te maken en om het zo moeilijke probleem van transmigratie op de beste en menselijkste manier aan te pakken. Oplossen kunnen we het niet, enkel beheersen. Een blijvend werkpunt, ook in 2021.

We wijzigen met z’n allen onze kijk op gedeeltelijk telewerk. De efficiëntie van telewerk en team calls kan de werking van teams versterken, dat is iets waar we blijvend moeten op inzetten. Meer dan ooit voelen we de nood om fysiek samen te werken maar laat ons vooral de ingeslagen weg naar optimale digitalisatie niet verlaten.

Duurzaamheid wint nog meer aan belang en is niet alleen te vinden in speeches en verklaringen maar ook in beleidsplannen en concrete voorwaarden voor relanceplannen, Green Deals en modal shifts. We moeten allen een versnelling hoger schakelen, want duurzaam investeren en ondernemen kan en moet beter.

2021, ik heb er zin in. Een jaar vol nieuwe kansen, een jaar van hoop op wat terug kan en mag, waarin we de goede lessen uit 2020 niet vergeten, maar ze gebruiken als bouwstenen voor de volgende jaren.  

Ik toost met u op een mooi, veilig, warm en duurzaam 2021.

Tom Hautekiet, CEO haven Zeebrugge

 

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner

www.gosselin-moving.com