Nieuwe uitbaters nemen legendarisch café ’t Wit Huis onder handen

’t Wit Huis is een begrip voor al wie op de linker-Scheldeoever aan de slag is in de maritieme sector. Een team van nieuwe uitbaters nam het café recent over en geeft het een opfrisbeurt.

’t Wit Huis is een instituut op de linkeroever. Maar het schijnt dat niemand met zekerheid kan zeggen hoelang het café al bestaat. De vorige uitbaatster, Tanja Hooft, schopte het zelfs tot Havenheldin. Sinds begin december staat een nieuw team aan het roer in ’t Wit Huis: Benji, Ine en Hilde zijn vastbesloten om het café een tweede adem te geven.

“Het is mijn eerste ervaring als café-eigenaar, maar ik ken ’t Wit Huis van vroeger: ik deed er jarenlang weekendwerk en ben er ook lang klant geweest”, zegt Ine. “Ik ken het cliënteel: een mix van dokwerkers, maar ook bureauwerkers uit de havengerelateerde bedrijven uit de omgeving, naast een breder publiek. Uiteraard is iedereen van harte welkom bij ons.”

Update 

Aan het concept van een gezellig eet- en praatcafé wordt dus niet gemorreld, al krijgt de kaart een update en wordt ook het interieur in de periode tussen kerst en nieuwjaar opgefrist. Op 1 januari gaat het vernieuwde café terug open met een feestje dat volop in de steigers wordt gezet.

Ook bij het begin van de wintervakantie in de bouwsector wordt er gefeest, met gratis vaten. Op vrijdagen tussen 16 en 18 uur is het happy hour voor het flesjesbier.

Hilde ziet de toekomst alvast rooskleurig tegemoet: “Het café ligt in een bedrijvenzone in volle expansie. Steeds meer bedrijven uit de buurt vinden de weg naar het café. Bedrijven die een locatie zoeken voor een feestje zijn altijd welkom.”

Meer info op de Faecbookpagina van het café. 

Michiel Leen